<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil av børs - nå skrur de opp guidingen kraftig

Samtidig som Asetek vil vekk fra Oslo børs kommer de med en enorm oppjustering av forventningene for 2023.

Publisert 7. juni 2023 kl. 21.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Asetek  Foto: Kristian Harby

Asetek oppjusterer forventningene til omsetningen og driftsinntektene for 2023. Det fremgår av en børsmelding onsdag kveld. Oppjusteringen kommer av økt etterspørsel etter flytende kjøleprodukter. 

Asetek forventer en omsetningvekst i 2023 på 25 til 35 prosent sammenlignet med 2022 og at driftsinntektene skal lande på mellom fem til syv millioner dollar. Den oppjusterte guidingen gjenspeiler økt salg etter en peroide med justering av kanallagre, høy aktivitet med produktlanseringer, , faste ordre samt tilbakemeldinger mottatt under og etter den nylige COMPUTEX Taipei-messen.

Tidligere forventet selskapet en omsetningsvekst på mellom 5 til 15 prosent sammenlignet med 2022, og en forventet driftsinntekt på mellom to til fire millioner dollar. 

Vil vekk fra Oslo Børs

Ved kvartalsrapporteringen tidligere i år uttalte ledelsen i selskapet at det ville delistes fra Oslo Børs. 

Selskapet hentet tidligere i år 140 millioner danske kroner i en fortrinnsrettsemisjon og søkte notering på Nasdaq i København. For øyeblikket er selskapet notert både i Oslo og København, men skal etter planen strykes fra Oslo Børs i fremtiden.