<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber ansatte bruke «burners» på jobbreiser til Hong Kong

Både KPMG og Deloitte har begynt å be de ansatte om å bruke engangstelefoner når de er på jobbreiser til Hong Kong av sikkerhetshensyn.

Publisert 28. nov. 2023 kl. 14.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
MER SKEPSIS: Flere selskaper ber nå de ansatte om å ta forholdsregler før de reiser til Hong Kong. Foto: Dreamstime

Hong Kong har lenge vært kjent som et internasjonalt knutepunkt for forretninger i Asia, men etter at de kinesiske myndighetene mer og mer har begynt å sette sitt avtrykk på territoriet begynner flere å bli skeptiske. 

Revisorkjempene Deloitte og KPMG ber nå sine ansatte om å unngå å bruke sine vanlige jobbtelefoner i området og heller bruke såkalte «burners», engangstelefoner, skriver Financial Times. 

Også hos McKinsey tar flere konsulenter med separat telefon når de reiser til området. 

Dette har ført til at flere ledende personer i selskapene nøler med å besøke Hong Kong på grunn av ulempene det vil føre med seg.

Mistet handelsstatus

Flere bedrifter innen industrier som luftfart og halvledere har allerede i flere år bedt ansatte om å a med separate telefoner og datamaskiner til Fastlands-Kina av sikkerhetshensyn. Og dette har nå spredd seg til Hong Kong etter at myndighetene i Beijing har økt sin kontroll over området. 

I 2020 innførte Kina en omfattende sikkerhetslov for Hongkong, som førte til store demonstrasjoner og massearrestasjoner. Dette gjorde at USA trakk tilbake Hong Kongs spesielle handelsstatus og hevdet at området ikke lenger var tilstrekkelig autonom til å rettferdiggjøre en annen behandling enn Fastlands-Kina. 

Hong Kong har forsøkt å gjenopprette sitt rykte som et globalt finanssenter, men flere ledere uttrykt bekymringer for potensiell hacking og sjansen for at data om deres klienter kan bli tilgjengelig når de besøker området.

– Vi har i flere år anbefalt at kunder behandler risikoen ved å være i Hongkong som den samme som i Fastlands-Kina, sier sjefen for en cybersikkerhetsselskap som har store rådgivningsselskaper blant sine kunder til FT.

– Jeg tror det du ser nå er at den meldingen synker inn, legger han til. 

Deloitte, KPMG og McKinsey har avstått fra å kommentere saken. Hos PwC har de imidlertid ingen slike regler.