<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sissener-favoritt hever guidingen – spår milliardutbytte

Forsikringskjempe når ikke guidingen for 2023, men hever målsettingen for årene som kommer. 

Publisert 13. des. 2023 kl. 07.58
Oppdatert 13. des. 2023 klokken 08.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
FAVORITT: Jan Petter Sissener, forvalter og grunnlegger av Sissener Canopus, har lagt sin elsk på Storebrand i en årrekke. Foto: Ivan Kverme

 

Storebrand hever målet for flere finansielle parametere under sin kapitalmarkedsdag som går av stabelen i dag.

– Siden forrige kapitalmarkedsdag har Storebrand levert tosifret organisk vekst, verdiskapende oppkjøp og en solvensratio på over 200 prosent. Våre ambisjoner om fortsatt vekst, og et høyere rentenivå fører til at Storebrand øker målet for egenkapitalavkastning, resultatskapning og kapitalutdeling til aksjonærer, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Konsernet lanserer følgende finansielle ambisjoner:

  • Målet for egenkapitalavkastning økes fra 10 til 14 prosent
  • Ambisjon om 5 milliarder kroner i konsernresultat i 2025
  • Ambisjon om stigende utbytter
  • Tilbakekjøp av egne aksjer til en verdi av 1,5 milliarder kroner i året, med en ambisjon om 12 milliarder til og med 2030

Tidligere var guidingen på tilbakekjøp 10 milliarder kroner innen 2030.

Når ikke guidingen i år

I 2020 mente Storebrand de skulle klare å sørge for et resultat på 4 milliarder i 2023. 

I dagens melding vises det til at tidlig vintervær og fortsatt negativ utvikling på uførhet vil gjøre det krevende å nå dette målet.

«Storebrand har levert på vekst og marginer innenfor alle områder, mens forsikringsresultatet i 2023 har vært preget av uførhet og ekstremvær», skriver selskapet.

– Vi nyter godt av underliggende markedsvekst. I pensjonsmarkedet har Storebrand har gått fra å være en leverandør av tradisjonell ytelsespensjon i Norge til salg av forsikringsprodukter, innskuddspensjon, kapitalforvaltning og andre kapitallette produkter i hele Norden. I tillegg bidrar høyere renter positivt til vår inntjeningsevne gjennom økte finansresultater, sier Grefstad.

– Med bakgrunn i strukturell vekst og økt inntjening fra den garanterte pensjonsvirksomheten, har styret i Storebrand vedtatt en ny resultatambisjon på 5 milliarder kroner i 2025, sier Grefstad.