<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mottar 75 millioner dollar

Hydrogenselskapet Nel har mottatt totalt 125 millioner dollar til sitt produksjonsanlegg i USA.

Publisert 13. mars 2024 kl. 18.46
Oppdatert 13. mars 2024 klokken 19.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
MILLIONSTØTTE: Nel-sjef Håkon Volldal smiler bredt etter at selskapet mottar ytterligere støtte til finansieringen av sitt produksjonsanlegg i Michigan, USA.  FOTO: Eivind Yggeseth

I en børsmelding onsdag kveld skriver det norske hydrogenselskapet at det mottar ytterligere 75 millioner dollar i støtte til anlegget i Michigan. 

Det amerikanske energidepartementet (DOE) og delstaten Michigan har tildelt en samlet sum på 75 millioner dollar i kontante insentiver og tilskudd til Nels neste elektrolyserproduksjonsanlegg i Michigan.

«Støtten fra energidepartementet og delstaten Michigan er avgjørende for realiseringen av fabrikken vår, som vil skape nye grønne industrijobber og være et betydelig bidrag til energiomstillingen», sier adm.direktør Håkon Volldal i Nel. 

Sikret seg 50. mill fra før

Tidligere har Nel blitt tildelt 50 millioner dollar fra delstaten Michigan for å støtte elektrolyseproduksjonsanlegget. Total støtte fra føderale og statlige myndigheter beløper seg nå til 125 millioner dollar.

Nel har hatt trauste dager på børsen den seneste tiden. Hittil i år har aksjen falt 33 prosent. Selskapet har opplevd en kraftig nedgang i ordreinngangen, i tillegg til at det har en negativ fri kontantstrøm.