<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hilde Merete Aasheim går av

Hilde Merete Aasheim går av som Hydro-sjef – Eivind Kallevik tar hennes plass 

Publisert 14. mars 2024 kl. 07.02
Oppdatert 14. mars 2024 klokken 08.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
Kapitalmarkedsdag i Hydro. Hilde Merete Aasheim Iván Kverme

Eivind Kallevik er utnevnt til ny konsernsjef i aluminium- og energiselskapet Norsk Hydro. Kallevik etterfølger Hilde Merete Aasheim (65), som har bestemt seg for å gå av etter fem år som konsernsjef. 

Hilde Merete Aasheim har jobbet i Hydro i 17 år og forlater selskapet ved utgangen av juni 2024. 

– Hilde Merete Aasheim har ledet selskapet gjennom en periode hvor vi har opplevd store endringer i verden rundt oss. Hilde har vist en sterk evne til både å håndtere kortsiktige utfordringer samtidig som hun har posisjonert selskapet for fremtiden sammen med resten av organisasjonen. I hennes periode har Hydro styrket lønnsomheten og løftet arbeidet med bærekraft betydelig, sier Hydros styreleder Dag Mejdell.

Lederbyttet er et «udramatisk skifte» som er initiert av Hilde Merete Aasheim selv, opplyser kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til TDN Direkt.

Styret startet prosessen med å se etter en etterfølger i høst, forteller han.

NY SJEF: Eivind Kallevik. Foto: Iván Kverme

– Eivind har mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal finans og industri. Han har vært en sterk bidragsyter til å utvikle Hydro og har evnen til å se muligheter i industrien og i markedene, sier Mejdell.

Kallevik er i dag konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Aluminium Metal, en stilling han har hatt siden 2019. Fra 2013 til 2019 var han konserndirektør og CFO i Hydro.

Kallevik begynner i sin nye rolle 13. mai.

Aasheim arbeidet i 19 år i industrikonsernet Elkem før hun begynte i Hydro. I Elkem hadde hun blant annet ansvaret for personal- og organisasjonsavdelingene, energi, HMS og informasjon og samfunnskontakt og satt i konsernledelsen før hun ble leder for forretningsområdet silisiummetall.

Hilde Aasheim er siviløkonom og statsautorisert revisor av utdannelse.