<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk vil bli kvitt «munnkurven»

Musk vil komme seg ut av en avtale han kaller en «munnkurv» på hans rett til ytringsfrihet. Det vil SEC prøve å forhindre. 

Publisert 23. mars 2024 kl. 11.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
«FUNDING SECURED»: Samtykkeavtalen mellom Musk og SEC ble inngått etter den berømte «funding secured»-tweeten fra august 2018.  Foto: Reuters

USAs Securities and Exchange Commission (SEC) har oppfordret den amerikanske høyesterett om å avvise Tesla- og Twitter/X-sjefens ønske om å bli kvitt en samtykkeavtale som ble inngått i 2018. 

Ifølge Bloomberg har Elon Musk bedt høyesterettdommerne om å ta opp hans anke etter at en lavere rett opprettholdt hans samtykkeavtale med SEC i desember. 

Samtykkeavtalen ble inngått etter den berømte «funding secured»-tweeten fra august 2018, der Musk forsikret om at han var sikker på å ha finansieringen på plass til å ta Tesla av børs på daværende kurs 420 dollar pr. aksje, og at budet var seriøst.

Avtalen var en del av et forlik med SEC, der han og Tesla betalte hver sin bot på 20 millioner dollar, samtidig som han ga fra seg rollen som styreleder i Tesla og ble enig om å la en Tesla-advokat godkjenne noen av hans Twitter-innlegg. 

«Denne domstolen har konsekvent fastslått at når man løser tvister, kan parter velge å fravike selv grunnleggende konstitusjonelle rettigheter» sa USAs juridiske rådgiver, Elizabeth Prelogar, på vegne av SEC. 

Ifølge Reuters har Musk kalt samtykkeavtalen en «munnkurv» på hans konstitusjonelle rett til ytringsfrihet.