<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansgiganter knuste forventningene

JPMorgan Chase, Wells Fargo og Citigroup gjorde alle det bedre enn ventet i første kvartal.

Publisert 12. apr. 2024 kl. 13.16
Oppdatert 12. apr. 2024 klokken 14.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord
OVERRASKET: Jamie Dimon, adm. direktør i JPMorgan Chase. Foto: Bloomberg

De amerikanske finansgigantene har herved sparket i gang resultatsesongen. JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup og BlackRock er blant dem som legger frem sine tall fredag.

JPMorgans resultat blir ofte sett på som en temperaturmåler for hvordan det har gått med de andre store bankene. USAs største bank tjente 13,4 milliarder dollar i årets første kvartal, opp fra 12,6 milliarder dollar første kvartal i fjor, skriver Financial Times.

Resultatet pr. aksje endte på 4,44 dollar av en omsetning på 41,9 milliarder dollar. Ifølge TDN Direkt ventet konsensus fra S&P Global Market Intelligence et resultat på 4,13 dollar pr. aksje og en omsetning på 41,7 milliarder dollar.

JPMorgan-aksjen faller over 4 prosent i USA-førhandelen. Det siste året er oppgangen imidlertid på over 45 prosent.

Svakere for Wells Fargo

Wells Fargo tjente 4,6 milliarder dollar i første kvartal, noe som er ned fra i underkant av 5 milliarder dollar samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene steg imidlertid til 20,9 milliarder dollar, opp fra 20,7 milliarder dollar fra første kvartal 2023, skriver MarketWatch.

Resultat pr. aksje endte dermed på 1,20 dollar. På forhånd var det ventet et resultat pr. aksje på 1,09 dollar.

Banken hadde en omsetning i perioden på 20,86 milliarder dollar, mot ventede 20,15 milliarder dollar.

Wells Fargo-aksjen ligger også an til å starte børsdagen i rødt terreng, med et fall på 3 prosent i førhandelen. Hittil i år har bankaksjen steget nær 15 prosent.

Citigroup imponerte

Citigroup fikk et justert resultat pr. aksje på 1,58 dollar i første kvartal, av en omsetning på 21,1 milliarder dollar, melder TDN Direkt.

Det var ventet et justert resultat pr. aksje på 1,27 dollar og en omsetning på 20,4 milliarder dollar, ifølge S&P Global Market Intelligence.

Neste uke skal Goldman Sachs, Bank of America og Morgan Stanley legge frem sine tall.