<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dollaren styrker seg

Går mot beste uken på 18 måneder. 

Publisert 12. apr. 2024 kl. 21.10
Oppdatert 12. apr. 2024 klokken 21.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
Foto: Reuters

Dollaren har styrket seg med 1,6 prosent mot en samling av seks valutaer siden mandag, som kan bli den beste uken den amerikanske valutaen har hatt siden september 2022, melder Financial Times og Marketwatch. 

Euroen og det britiske pundet falt til dets laveste nivåer mot dollaren siden november ifjor på fredag, henholdsvis til 1,0642 dollar og 1,2447 dollar. 

Tradere på Wall Street har jekket ned antall forventede rentekutt fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, fra tre kutt til to, etter onsdagens tall for den amerikanske inflasjonen endte høyere enn ventet. 

– USA er et eget spesialtilfelle med veldig løs finanspolitikk og nå stram pengepolitikk,  som er en oppskrift på en sterkere dollar, sa Quentin Fitzsimmons, porteføljeforvalter hos T Rowe Price til Financial Times. 

Forventninger om at Den europeiske sentralbanken nå kan komme Federal Reserve i forkjøpet ved å levere et eget rentekutt i juni har bidratt til å tynge euroen, og drevet valutaen til dets laveste verdi mot dollaren siden 3. november på fredag, ifølge Marketwatch. 

Den norske kronen står 10,8778 mot dollaren fredag kveld.