<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BerGenBio sikrer 138 millioner

Det bergensbaserte biotekselskapet fullførte sin rettede emisjon tirsdag. 93,6 prosent av de gjenstående tegningsrettene ble utøvet for å kjøpe nye aksjer.

Publisert 16. apr. 2024 kl. 16.13
Oppdatert 17. apr. 2024 klokken 11.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
VELLYKKET KAPITALINNHENTING: Adm. direktør Martin Olin i BerGenBio hevder å se lyst på fremtiden.  Foto: Nils Olav Mevatne

I juni 2023 ble alle investorer som tegnet seg til BerGenBio tildelt tegningsretter. Mandag denne uken utløp fristen for disse rettighetene, og selskapet har nå sikret seg 138 millioner kroner i frisk kapital.

«Vi er veldig fornøyde med at så mange investorer viser at de har troen på BerGenBio gjennom å benytte sine tegningsretter. Dette gir selskapet fornyet styrke til å fortsette utviklingen av bemcentinib», sier Martin Olin, adm.direktør i BerGenBio.

Denne kapitalinnhentingen vil gi selskapet nødvendig finansiering frem til andre halvår 2025. BerGenBio begynte fase 2A av hovedstudien i mars, hvor sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib undersøkes i kombinasjon med standard behandling. De første dataene forventes å bli presentert rundt årsskiftet.

Bemcentinib er rettet mot pasienter med ikke-småcellet lungekreft med mutasjon i STK11-genet. Selskapet anslår at markedet er verdt mellom 4 og 5 milliarder dollar årlig.