<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges Bank går mot Goldman Sachs

Posisjonen som både toppsjef og styreleder for den mektige lederen i Goldman Sachs kan snart være over. Norges Bank vil splitte ansvaret på to personer.

Publisert 21. apr. 2024 kl. 13.10
Oppdatert 26. apr. 2024 klokken 16.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
SIER NEI: Norges Bank ønsker ikke at David Solomon (på storskjermen) både skal være toppsjef og styreleder i Goldman Sachs. Foto: Bloomberg

Et forslag om å dele oppgaven som adm. direktør og styreleder i Goldman Sachs på to personer, er nå fremmet av en aksjonær i finansinstitusjonen.

I dag innehar David Solomon begge rollene, noe flere mener uheldig. En slik dobbeltrolle gjør at han har svært mye makt i selskapet.

Går mot styret

Styret har allerede uttalt at de ikke støtter forslaget. Men Norges Bank, som forvalter oljefondet, og er 12. største aksjonær i Goldman Sachs, ønsker ikke å beholde status quo.

Fondet ønsker at to ulike personer deler på oppgavene som toppsjef og styreleder.

Om aksjonæropprøret får samlet nok stemmer for å endre stillingstitlene til Solomon, gjenstår å se. Også i fjor ble et lignende forslag debattert og stemt over på generalforsamlingen.

Da fikk forslaget tilslutning fra 16 prosent de stemmeberettigede eierandelene. Om oppslutningen er like stor i år, blir klart på onsdag når finansgigantens aksjonærer møtes til generalforsamling.