<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cash blir king

– Vi vil gjerne bruke dem, men vi vil ikke bruke dem med mindre vi tror at det er noe som har veldig liten risiko og kan tjene oss mye penger, sier styreleder og administrerende direktør i Berkshire Hathaway, Warren Buffett

Publisert 4. mai 2024 kl. 16.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
ØKER KONTANTBEHOLDNINGEN: Buffett sier at kontantbeholdningen kan nå 200 milliarder dollar. Foto: JOHANNES EISELE

Warren Buffett fortalte Berkshire Hathaway-investorer på lørdag at selskapets kontantbeholdning kunne øke til 200 milliarder dollar ved slutten av inneværende kvartal.

– Våre kontanter og statskasseveksler var på 182 milliarder dollar ved kvartalsavslutningen, og jeg tror det er en rimelig antakelse at de sannsynligvis vil være på rundt 200 milliarder dollar ved slutten av dette kvartalet,  sa Buffett.

Fem aksjer

Berkshire er investeringselskap verdt 862 milliarder dollar, hvor 300 milliarder dollar er i aksjer. hvorav nesten halvparten er Apple.

Andre betydelige Berkshire-investeringer inkluderer en posisjon på 34,5 milliarder dollar i American Express og 39,2 milliarder dollar i Bank of America. Selskapet eide også 24,5 milliarder dollar i Coca-Cola-aksjer, og 19,4 milliarder dollar i Chevron-aksjer. Totalt sett utgjorde disse fem posisjonene rundt 75 prosent av Berkshire Hathaways aksjeportefølje.

Trapper ned på Apple

Warren Buffett og investeringsteamet hans reduserte Berkshires massive Apple-andel for andre kvartal på rad. Selskapet rapporterte at dets Apple-andel var verdt 135,4 milliarder dollar ved utgangen av første kvartal, noe som signaliserer en nedgang på 13 prosent i antall aksjer til omtrent 790 millioner.

Apple leverte kvartalstall på torsdag, og rapporterte over forventingene. Samtidig falt den samlede omsetningen med 4 prosent, og iPhone-salget gikk ned med 10 prosent, sammenlignet med en nedgang på 19 prosent i første kvartal. Nedadgående iPhone-salg i Kina har skapt en dempet stemning rundt aksjen. Apple har vært den nest dårligst presterende aksjen i Magnificent Seven-gruppen.