<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk vinker farvel til ansatte

Forrige uke kuttet Tesla hele Supercharger-avdelingen, nå rammes en ny gruppe ansatte. 

Publisert 6. mai 2024 kl. 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
VINKER FARVEL: Elon Musk vinker farvel til enda flere ansatte.  Foto: Samuel Corum

Tesla har startet enda en runde med nedbemanninger. Denne gangen er det ansatte fra programvare-, service- og ingeniøravdelingene som må gå. 

Forrige måned kunngjorde selskapet de reduserer sin globale arbeidsstyrke med mer enn 10 prosent, og de er godt i gang. For knapt en uke siden ble det kunngjort at toppsjef Elon Musk har sagt opp hele avdelingen som jobbet med Teslas hurtiglader, Supercharger. Det skal være snakk om drøyt 500 personer i Supercharger-avdelingen.

Tesla har vært under press fra fallende salg og en priskrig blant bilprodusenter, etter at høye renter har bremset kjøpet av elektriske kjøretøy.

Tesla kunngjorde forrige måned at de forventer å bokføre mer enn 350 millioner dollar i kostnader i andre kvartal for de store nedbemanningene. Jobbkuttene inkluderte også en avgang av toppledere som Drew Baglino, Rohan Patel, Rebecca Tinucci og Daniel Ho.