<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inngår samarbeid med Amazon etter slankeboost

Amerikanske Eli Lilly utnytter den høye etterspørselen etter slankemedisiner og inngår en avtale med Amazon. 

Publisert 13. mars 2024 kl. 19.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
NY DEAL: Avtalen vil tillate Amazon Pharmacy å utlevere Eli Lilly-medikamenter, inkludert den populære vekttapssprøytepennen Zepbound. FOTO: Bloomberg

Eli Lilly har inngått samarbeid med Amazon Pharmacy for å øke salget av fedmemedisiner. Det skal nå tilby hjemlevering av visse Lilly-medisiner, inkludert fedmedisinen Zepbound, skriver MarketWatch. 

Hjemleveringen er tilgjengelig for pasienter som bruker LillyDirect, den digitale helseplattformen som ble lansert av Eli Lilly tidligere i år.

LillyDirect retter seg mot amerikanske pasienter med fedme, diabetes eller migrene. I tillegg til Zepbound tilbyr plattformen insulinene Humalog og Humulin og migrenemedisinen Emgality.

Ifølge selskapet er det bekymringer om mangel på legemidler og farlige kopier av Zepbound og andre anti-fettsmedisiner. Mange pasienter opplever begrenset tilgang på medisiner og må besøke flere apotek for å finne det de trenger. Ifølge adm. direktør David Ricks i Eli Lilly, forenkler LillyDirect denne prosessen.

Eli Lilly-aksjen økte med 0,4 prosent før markedet åpnet på onsdag, mens Amazon-aksjen falt med 0,2 prosent.

Oljefondet ser stor oppside

Nicolai Tangen og NBIM fokuserer ikke bare på tech-aksjer, men ser svært sterk vekst også for helseaksjene. Eli Lilly er den 17. største posten i Oljefondets aksjeportefølje. 

Eli Lilly verdsettes for tiden til over 717 milliarder dollar, og ligger like i hælene til konkurrenten Novo Nordisk.

Selskapet har det siste året steget drøyt 140 prosent på børs, løftet av populariteten rundt slankemidler.