<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søker eksterne investorer til droneprogram

Airbus har bedt Morgan Stanley om å finne eksterne partnere til droneprogrammet deres. 

Publisert 23. jan. 2023 kl. 12.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
SOLCELLEDREVET: Airbus' dronevirksomhet vil operere under navnet «Aalto» når det blir skilt ut fra resten av selskapet. Foto: Airbus

Mandag sendte den franske flyprodusenten Airbus ut en melding hvor de sier at de søker eksterne investeringer til sitt overvåkings- og kommunikasjonsdroneprogram Zephyr. 

Den solcelledrevne Zephyr-dronen er designet for å sveve på rundt 70.000 fot, ca. 21 km, i måneder av gangen for å bedrive overvåkning heller gi en hjelpende hånd med kommunikasjonen. Dronen er går på solenergi, og har med batterier til å holde igjennom natten som lades i dagslys, skriver Reuters. 

Airbus har tatt kontakt med Morgan Stanley for å finne eksterne partnere for virksomheten som vil operere under merkenavnet «Aalto».

– Airbus vil opprettholde eierskapet i Aalto, men vil vurdere eksterne investeringer for å akselerere selskapets mål, sier en talsperson for selskapet til Reuters.

Ifølge Financial Times, som var først ute med nyheten, skriver mandag at Airbus planlegger å skille ut dronevirkomsheten med mål om å starte med kommersiell drift innen utgangen av 2024.

– Ideen med å skille ut avdelingen er for å kunne bringe likesinnede partnere til ligningen og for å kunne skalere virksomheten, sier Saneer Halawi, som har styrt programmet siden i fjor sommer, og som forteller til FT at Zephyr-dronen er i den siste fasen av designutviklingen.