<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk minister har eierandel i norsk bedrift

Russlands minister for utvikling av Det fjerne østen og Arktis, Aleksej Tsjekunkov, eier 3,25 prosent av aksjene i et lite, inaktivt norsk selskap.

Publisert 2. mars 2023 kl. 18.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord

Det bekrefter daglig leder og majoritetseier Vidar Atne i selskapet Norwegian Field Industry, skriver E24.

Tsjekunkov har vært inne på eiersiden siden 2017. På det tidspunktet var han ikke minister, noe han først ble i november 2020. Ukrainas ambassade har vært i kontakt med Utenriksdepartementet for å gjøre oppmerksom på eierandelen ettersom Tsjekunkov er ilagt sanksjoner i forbindelse med Russlands invasjon av Ukraina.

Atne forteller at selskapet er inaktivt, og at de ikke har hatt inntekter siden oppstartsåret. I Brønnøysundregistrene kan man lese at Norwegian Field Industry har som formål å drive med «Salg og tjenester innen forskjellige industrier med utvikling og produksjon av hydraulikk olje renseutstyr. Investeringsvirksomhet i selskaper innenfor industri og eiendom, herunder handel med verdipapirer og andre aktiva».

(NTB)