<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbyr sluttpakker for opp mot 16 milliarder

De ansatte må takke ja innen to uker. Ellers kan det komme «ufrivillige» tiltak.

Publisert 10. mars 2023 kl. 11.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
MÅ TENKE KOSTNADER: Det skriver GM-sjef Mary Barra i et notat til ansatte. Foto: Bloomberg

GM tilbyr nå sluttpakke til de fleste av sine fastlønnede ansatte. Bilgiganten venter at tiltaket vil koste opptil 1,5 milliarder dollar – eller rundt 16 milliarder kroner – ifølge Reuters.

Bilkonsernet hadde rundt 58.000 ansatte på fastlønn ved utgangen av 2022.

Det er ansatte i USA som har jobbet i minst fem år, eller ledere som har vært ansatt i minst to år, som får tilbud om sluttpakke og annen kompensasjon for å slutte i selskapet, opplyser GM. De må takke ja innen 24. mars.

Ifølge nyhetsbyrået forklarer GM-sjef Mary Barra i et notat til ansatte at å tilby sluttpakke nå vil bidra til å unngå det hun omtaler som «ufrivillige» tiltak.

«Mer enn noen gang må vi nå tenke på kostnader i alt vi gjør. Det må bygges inn i vår kultur», heter det fra Barra.

Tidligere i år lanserte GM planer om å redusere kostnadene med 2 milliarder dollar. Sluttpakketilbudet nå skal ifølge nyhetsbyrået komme i tillegg til jobbkuttene GM varslet nylig.

Det kommer samtidig med nye tall som viser den største nedbemanningen blant amerikanske bedrifter på 14 år. Antallet varslede jobbkutt er i januar og februar opp mer enn 400 prosent fra tilsvarende periode i fjor.