<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny milliardkontrakt til Kongsberg

Kongsberg Gruppen har inngått en avtale med Spanias regjering om leveranser av flere NASAMS-luftvern verdt 4,8 milliarder kroner. 

Publisert 19. apr. 2024 kl. 17.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
NYTT SALG: Spania har bestilt flere NASAMS-enheter fra Kongsberg. Foto: NTB

Kongsberg-Gruppen melder etter børsens stengetid på fredag at Spanias regjering har besluttet å modernisere sitt luftvernsystem ved å blant annet kjøpe ytterligere NASAMS-enheter fra Kongsberg Defence & Aerospace. 

Kontrakten skal ifølge selskapet ha en verdi på om lag 410 millioner euro, vel 4,8 milliarder kroner. 

Det spanske materielldirektoratet, Dirección General de Armamento y Material, sendte 19. april ut en melding om tildeling av et NASAMS moderniseringsprogram til Kongsberg, opplyses det.

Programmet skal øke Spanias eksisterende NASAMS-kapasitet betydelig og ytterligere styrke samarbeidet mellom Spania og Norge. 

Kontrakten forventes signert i mai 2024. 

Spania var den første internasjonale NASAMS-kunden og landet har benyttet NASAMS i mer enn 20 år. Spanske NASAMS-enheter er i dag utplassert i Baltikum som en del av NATOs Air Shielding Mission. Tretten NATO- og partnerland er nå brukere av NASAMS-systemet.