<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rett opp på kjempekontrakt

Kongsberg Automotive har sikret seg en gir-kontrakt på over seks milliarder kroner. Det sendte aksjen opp over 10 prosent.

Publisert 26. apr. 2024 kl. 10.38
Oppdatert 26. apr. 2024 klokken 13.43

Kongsberg Automotive meldte fredag at det har sikret en femårig kontraktsforlengelse der selskapet anslår inntektene til 523 millioner euro – tilsvarende 6,1 milliarder kroner over kontraktens levetid.

Kontrakten er en forlengelse av en eksisterende kontrakt som varer til 2028 og gjelder selskapet Gear Control-enhet (GCU) med integrert clutch-aktuator. Ordren er plassert av en stor produsent av girkasser for tunge lastebiler.

Produksjonen ved fabrikkene i meksikanske Nuevo Laredo og kinesiske Wuxi vil dermed fortsette frem til 2028.

Nyheten bidro til å sette fart på Kongsberg Automotive-aksjen på Oslo Børs. På det meste var aksjen opp 16 prosent, før den falt noe tilbake til en oppgang på 11,6 prosent fredag ettermiddag.

– Denne kontraktsforlengelsen understreker vår posisjon som en foretrukken langsiktig partner for kritiske tekniske produkter som prioriterer innovasjon, teknologi og kundestøtte, sier salgsdirektør David Redfearn i en kommentar.

Kongsberg Automotive har hatt GCU-produksjon i over syv år. GCU er en ventilbasert enhet designet for lastebiler med manuell girkasse, og gjør det mulig å kjøre som om de hadde automatgirkasse.