<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arbeidsledigheten på 3,9 prosent

Arbeidsledigheten har økt svakt over lengre tid og var på 3,9 prosent i mars, ifølge SSB.

Publisert 25. apr. 2024 kl. 08.03
Oppdatert 25. apr. 2024 klokken 09.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
SVAKT OPP:  Foto: Dreamstime

Ifølge sesongjusterte tall fra arbeidskraftundersøkelsen (AKU) var antallet arbeidsledige på 117.000 i november, opplyser SSB.

Det gir en AKU-ledighet på 3,9 prosent.

Videre viste tallene at det var 2,88 millioner sysselsatte personer i november, tilsvarende 69,7 prosent av befolkningen.

– Det at arbeidsledigheten har økt gradvis det siste året, samtidig som vi ser en nedgang i sysselsettingen, kan tyde på at det nå er flere som går fra sysselsatt til arbeidsledig enn tidligere, sier Tonje Køber, seksjonssjef i Statistisk sentralbyrå.

Siden august i fjor har det hver måned vært en nedgang i antall jobber i bygge- og anleggsvirksomhet, med unntak av januar i år. I mars opplevde bransjen en nedgang på 2.100 jobber. Forretningsmessig tjenesteyting falt med 1.180 jobber.

– I bygge- og anleggsnæringen har det vært en nedgang på omtrent 4.000 jobber siden august i fjor. Nedgangen var spesielt stor i februar og mars, sier Køber.

«I forretningsmessig tjenesteyting, hvor utleie av arbeidskraft er en av de største næringene, finner vi mange med yrker tilknyttet bygge- og anleggsvirksomhet. Denne næringen hadde en klar nedgang i jobber i første halvdel av 2023. Det at vi ser en nedgang i begge næringene siden starten av 2023 og inn i 2024 forsterker bildet av en reell nedgang i bygge- og anleggsnæringen,» skriver SSB.