Er dette den beste 7-seteren? - Tester - Hegnar.no

Er dette den beste 7-seteren?

Ferske Peugeot 5008 seiler opp som et av de beste kjøpene blant syv-seterne.

Utvalget av store familiebiler med syv seter begynner å bli stort. Kampen om MPV-tronen i Norge er knallhard. Disse høyreiste stasjonsvognene har mange tilhengere. Vi har sett nærmere på en av de viktigste utfordrerne i markedet, Peugeot 5008.

Bilen vi kjørte var utstyrt med 109 arbeidsvillige diesel-hester og høyeste utstyrsnivå (Premium Pack) med blant annet bi-xenon-lykter, panorama soltak og 17 tommers alu-felger som standard. Informasjonssjef Frank Vatne i Peugeot Norge anslår at 90 prosent av kundene vil velge nettopp 109-hesteren.

Vi har tidligere kjørt lillebror 3008, som er bygget på 308s understell. Konklusjonen var at dette er en topp familiebil. 5008 er basert på den lengre stasjonsvognutgaven 308 SW. Slik vi ser det er 5008 et enda bedre kjøp, først og fremst på grunn av den økte plassen og en lekrere design. Samtidig holdes prislappen på et fornuftig nivå.

Litt hard
Det er lite å si på kjøreegenskapene. Balansegangen mellom god komfort og gode kjøreegenskaperer er som regel hårfin. I dette tilfellet ble vi litt skuffet over komforten. Franske biler SKAL være komfortable. 5008 er litt for stiv etter vår smak. På dager med svært glatte veier føltes bilen dessuten litt vel lett over drivhjulene.

Den seks trinns manuelle girkassen gjør en god jobb. Sverger du til automat, finnes dette i toppmodellen med diesel eller bensin, eller så kan du gå for kompromisset EMG, som er en elektronisk styrt manuell kasse og 109 hester diesel.

Smart head-up-display
5008 har i likhet med 3008 og en del dyre biler "head-up"-display. For å slippe å ta øynene av veien får du hastigheten opp på en liten plastplate i frontruten. Vi vente oss til løsningen og savnet den da vi gikk over i andre biler. Det er en billig løsning, men det fungerer. I samme display kan du også få opp informasjon om avstanden til bilen foran.

Løven gaper ikke lengre
Med 5008 har Peugeot moderert designutrykket i forhold til øvrige egne modeller. Den største endringen er at man har gått bort i fra det enorme løve-gapet i fronten. Det er en endring til det bedre, synes vi.

Blant de mest praktiske
Interiøret gir en bra kvalitetsfølelse. Kupeen er svært rommelig. "Romskip", var en av kommentarene fra vår co-pilot. Det enorme glasstaket bidrar til å skape følelsen. Til tross for mye plass innvendig er ikke lengden større enn drøye fire og en halv meter.

Peugeot 5008 har sammen med Citroën Grand Picasso klassens mest praktiske bakseteløsning. Alle setene kan foldes sammen individuelt slik at bilen kan tilpasses antallet passasjerer og mengden bagasje som skal transporteres. Setene på andre rad kan dessuten reguleres frem og tilbake. Man kan også endre helningen av seteryggen.

Bagasjerommet rommer maksimalt 679 liter med fem seter i bruk. Da får du plass til alt du trenger.

Blant de aller beste 7-seterne
5008 kan være den beste syv-seteren til 350.000 i dag. Ford S-Max er litt dyrere og får i likhet med øvrige Ford-modeller full pott i kjøreegenskaper. Vi venter i spenning på at bestselgeren VW Touran kommer i ny drakt senere i år. Rett bak finner vi biler som Mazda 5, Citroën Grand Picasso, Toyota Verso og Renault Grand Scenic.

Peugeot 5008 vil bli lansert for fullt i februar, en måned senere enn opprinnelig planlagt. Bakgrunnen for utsettelsen er leveransesituasjonen fra fabrikken.

Vi kan ikke skjønne annet enn at Peugeot 5008 er et svært godt kjøp i Norge i dag. Pakken den leverer gir mye for pengene.Peugeot 5008
Motor 4 syl
Slagvolum 1560
Effekt 109 hk/4000
Dreiemoment 240-260 Nm/1750
Toppfart 185
0-100 km/t 12,3
Girkasse 6 trinn manuell
Drivhjul Fremme
Vekt 1502
CO2 (g/km) 145
Pris fra 301.900
Pris testbil 360.900


Laster inn søk

Tips oss