<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bank vil slå Recreate konkurs

Emil Eriksrød og Recreate har mottatt varsel om en konkursbegjæring fra Norion Bank AB.

Publisert 14. mars 2024 kl. 07.40
Oppdatert 14. mars 2024 klokken 14.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
SISTE VERS: Emil Eriksrøds Recreate har nå fått en konkursbegjæring. Foto: Håkon Sæbø

Recreate har mottatt en melding fra Norion Bank AB om at de har besluttet å håndheve sine sikkerhetsrettigheter i henhold til aksjonærlånene som ble gitt av majoritetseier, Emil Eriksrøds Rising Group. Dette gjør Norion til en kreditor av selskapet, ifølge en børsmelding ved midnatt.

Banken informerte også visse ledende personer i selskapet om at de har levert inn en konkursbegjæring. Selv om selskapet ikke har fått en kopi av begjæringen ennå, vil de gi mer informasjon når de har gått gjennom detaljene, ifølge meldingen. I mellomtiden vil selskapet fortsette å jobbe mot en løsning som alle interessenter kan være enige om.

Eriksrød har ikke besvart Finansavisens henvendelse torsdag.

Pant og konkurser

Det er en kjent sak at Emil Eriksrøds eiendomsselskap Recreate er i en alvorlig krise. Høye renter har ført selskapet inn i en stor gjeldsknipe, og aksjekursen har rast over 90 prosent det siste året.

Eriksrøds selskaper eier over halvparten av aksjene i Recreate. Investeringsselskapet Rising Group er største eier med 46 prosent av aksjene. Dette selskapet har ikke levert 2022-regnskapet innen fristen, som var 31. juli i fjor.

For drøyt en uke siden tok Skatteetaten grep. 

Det stopper ikke der. Recreates kontorhotellselskaper Evolve og RCR Flex gikk konkurs rett før jul. Dette var kontorhoteller, som tilbød fleksible løsninger i fullt utstyrte kontorarealer. Status i dag er krav på 280 millioner kroner i Evolve Norge og 21,6 millioner i RCR Flex

Til sammenligning prises Recreate til litt over 21 millioner kroner på Oslo Børs.