<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fitch nedgraderer Heimstaden

Tilstrekkelig likviditet de neste 12-24 månedene kan føre til en revisjon. 

Publisert 21. mars 2024 kl. 19.09
Oppdatert 22. mars 2024 klokken 12.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
NEDGRADERING: Heimstaden Bostad justeres ned til BBB-. Foto: Dreamstime

Kredittvurderingsbyrået Fitch Ratings har nedgradert Heimstaden Bostads langsiktige «issuer default rating», eller utestederkredittvurdering, (IDR) til «BBB-» fra «BBB». IDR har dermed en negativ utsikt (Negative Outlook), kommer det frem av børsmelding torsdag kveld. 

Fitch bruker ratinger fra AAA (høyeste kredittverdighet) til D (mislighold). 

Nedgraderingen og den negative utsikten (Negative Outlook) reflekterer det vedvarende presset på Heimstaden Bostads likviditet i en periode med begrenset tilgang til kapital.

Deriblant redusert rentedekning som følge av at veksten i kontantleie henger etter den mer umiddelbare kostnadsinflasjonen, inkludert økte renter, og begrenset innsikt i ny egenkapital for å redusere gjeldsgraden. 

Heimstaden Bostads privatiseringsprogram vil føre til noe gjeldsreduksjon i løpet av 2024 og 2025. Fremgang med dette, og tilstrekkelig likviditet for 12–24 måneder, kan føre til en revisjon av utsikten (Outlook) til «Stable», eller stabil, skriver Fitch Ratings.