<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets med inntaksstopp for nye bedriftskunder

DNB Markets opplever nå en eksplosjon av nye bedriftskunder som vil handle aksjer. Nå må banken innføre inntaksstopp for å ta unna søknadsbunken.

Publisert 16. feb. 2021 kl. 17.06
Oppdatert 16. feb. 2021 klokken 17.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 360 ord
INNTAKSSTOPP FOR BEDRIFTSKUNDER: DNB Markets klarer ikke å ta unna alle nye søknader fra bedrifter som vil handle aksjer. Nå innføres inntaksstopp. Her aksjesjef Thomas Breivik og konserndirektør Alexander Opstad i DNB Markets. Foto: Iván Kverme

– Vi har en ekstremt stor pågang av nye bedriftskunder til aksjehandelsløsningen vår på nett. Veksten var veldig høy gjennom fjoråret, men nå har den rett og slett eksplodert, sier aksjesjef Thomas Breivik i DNB Markets.

Den ekstreme veksten i etterspørselen har ført til at DNB Markets nå midlertidig stenger for nye bedriftskunder. De to produktområdene som omfattes er Aksjehandel Online Bedrift og Aksjehandel Online Verdipapirfinansiering, for nye kunder.

Eksisterende bedriftskunder kan handle som normalt og personkunders aksjehandel er ikke berørt.

Flere bedrifter vil handle aksjer

Fra desember 2020 til januar 2021 var veksten på hele 84 prosent. DNB Markets har nå problemer med å ta unna alle nye søknader fra bedriftene, og det til tross for at det ble oppbemannet og gjort tiltak gjennom hele fjoråret.

– Vi fikk 4.547 kunder i desember i fjor og 8.344 i januar i år. Sammenlignet med januar i 2020 og januar i 2021 er økningen nesten 300 prosent på ett år. Vi hadde rett og slett ikke trodd at denne veksten skulle skyte fart og eskalere enda sterkere i år, sier Breivik.

– Hva er årsaken til den enorme veksten?

– Vi opplever en generell trend om at flere ønsker å ta del i aksjesparing som en del av den langsiktige sparingen sin, og det gjelder også for bedrifter. Vi så denne trenden utvikle seg sterkt gjennom fjoråret, og vi ser at veksten har akselerert hittil i år. Enkelte bedrifter har mye overskuddslikviditet som de vil investere i aksjemarkedet, sier Breivik.

Tror på rask gjenåpning

DNB Markets vil nå sette inn ytterligere ressurser og omprioritere internt slik at banken raskt kan åpne opp for nye bedriftskunder igjen. Breivik tror ikke det tar altfor langt tid før DNB Markets kan ønske nye bedriftskunder velkommen igjen. 

– Det er ikke med lett hjerte at vi stenger for nye kunder. Men det er for å ivareta de kundene som allerede har søkt og som vi sliter med å få behandlet raskt nok. Vi setter også på pauseknappen for å ivareta våre medarbeidere som jobber sent og tidlig for å ta unna søknader. Hvis vi skal få gjort dette på en bærekraftig måte må vi sette på pauseknappen for disse to produktområdene inntil videre, sier Breivik.