<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB øker rentene

DNB og en rekke andre sparebanker har fulgt opp Norges Banks rentebeslutning med å heve låne- og innskuddsrenter med inntil 0,25 prosentpoeng.

Publisert 19. des. 2022 kl. 10.32
Oppdatert 19. des. 2022 klokken 13.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 350 ord
FØLGER NORGES BANK: DNB og konsernsjef Kjerstin Braathen. Foto: Ivan Kverme

 

DNB setter opp rentene på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, opplyser banken mandag.

Bakgrunnen er Norges Banks heving av styringsrenten torsdag i forrige uke, forklarer Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB.

De nye rentesatsene gjelder fra 20. desember for nye boliglån og innskudd. For eksisterende boliglån og innskudd gjelder renteøkningen fra 30. januar 2023.

Unge som kjøper sin første bolig, får DNBs beste flytende rente på 3,89 prosent, ifølge banken.

Flere banker setter opp renten

ANBEFALER Å TA KONTAKT: Nelly Maske, konserndirektør for privatmarked i SpareBank 1 SMN. Foto: SpareBank 1 SMN

Tidligere mandag besluttet Sparebanken Sør å sette opp sine boliglåns- og innskuddsrenter med inntil 0,25 prosentpoeng.

Senere har blant andre Sparebanken Vest, Sparebanken Øst, SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 SMN alle kunngjort at låne- og innskuddsrentene settes opp med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Styringsrenten økes for å dempe prisveksten, som fortsatt er høy i Norge. Mange låntagere har aldri opplevd så høye renter som nå. Vi tror likevel at de aller fleste tåler dette rentenivået godt, men anbefaler alle som opplever utfordringer som følge av høy kostnadsvekst om å ta kontakt med banken for å finne gode løsninger, sier Nelly Maske, konserndirektør for privatmarked i SpareBank 1 SMN.

Også Nordea har besluttet å oppjustere låne- og innskuddsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng mandag.

Første renteheving blant bankene som er notert på Oslo Børs, ble kunngjort bare få timer etter Norges Banks rentebeslutning torsdag, med SpareBank 1 Ringerike Hadelands renteheving på inntil 0,25 prosentpoeng.

Heving som ventet

Norges Bank hevet torsdag styringsrenten til 2,75 prosent, fullstendig som ventet. Samtidig ble signalene for renteutviklingen gjennom 2023 holdt uendret.

Rentebanen viser dermed fortsatt en topp på 3,11 prosent i september 2023. Først fra våren 2024 er det en viss sannsynlighet for at renten blir lavere enn den tidligere banen. Mot slutten av 2024 antyder Norges Bank nå en kvarting lavere rente, altså at renten er kuttet tilbake til dagens nivå.

I praksis betyr dette at renten temmelig sikkert heves en gang til, trolig i mars, og så er det omtrent 50/50 sjanse for ytterligere en heving etter sommeren 2023.