<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukraina-produksjonen er tilbake hos Scatec

Scatec fikk ordtre om å stenge all sin solkraftproduksjon i Ukraina da krigen brøt ut. Nå er den igang igjen, samtidig som selskapets nye toppsjef sier det er for tidlig å spå hva som vil skje fremover.

Publisert 29. mars 2022 kl. 17.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Scatec om Ukraina-krisen: Produksjonen er tilbake
Fornybarselskapet Scatec har rundt 60 ansatte og fem solparker i Ukraina som alle måtte stenge produksjonen da krigen brøt ut. Her forklarer påtroppende konsernsjef Terje Pilskog hva som er siste nytt.

 

På samme måte som Yara og flere andre norske bedrifter rammes av Russlands invasjon av Ukraina, så rammes også fornybarselskapet Scatec.

Scatec har vært i landet siden 2017 og den 28. februar meldte Scatec at all produksjon i landet var stanset, etter instruks fra Ukrainas nettoperatør.

Selskapet opplyste at de har 66 ansatte og 5 solparker med en samlet kapasitet på 336 megwatt, plassert sentralt og sør i landet.

– Anleggene er tilbake i produksjon og leverer strøm inn i det ukrainske nettet, sier påtroppende konsernsjef Terje Pilskog i Scatec i et intervju med Økonominyhetene.

Vi spør også om Scatec vet om de vil forbli i landet eller ikke. Landet utgjorde i fjor seks prosent av kraftinntektene til Scatec.

Klippet er fra Økonominyhetene tirsdag 29. mars. Du kan se hele intervjuet her: 

Tror Scatec unngår marginskvis
Etter 13 år bytter fornybarselskapet Scatec toppsjef. Styreleder John Andersen Jr. forteller hvorfor Terje Pilskog ble hyret inn. Pilskog forteller om hvordan han skal håndtere selskapets virksomhet i krigsrammede Ukraina og den generelle prisveksten som nå rammer alt næringsliv. 29.03.2022