<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dommedagsprofet spår falldør-effekt i aksjemarkedet – her plasserer han pengene sine

John Hussman mener verdsettelsen i aksjemarkedet er altfor høy og legger heller pengene sine et annet sted. 

Publisert 6. des. 2022 kl. 13.32
Oppdatert 6. des. 2022 klokken 13.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
STUP: John Hussman tror Wall Street og resten av verdens børser og aksjemarkeder kan stupe. Foto: Dreamstime/Haussman Trust

Usikkerheten er stor i markedet. I forrige uke reagerte markedene positivt på Jerome Powells beskjed om at de aggressive renteøkningene vi har vært vitne til i år, muligens hører fortiden til. 

Fredag i forrige uke ble det offentliggjort sterke arbeidsmarkedstall i USA, som normalt er gode nyheter, men ikke i perioder med høy inflasjon som vi har i dag. Aksjemarkedene reagerte rett ned mandag, også påvirket av Kinas dans med coronarestriksjoner.

Alt dette, krydret med Ukraina-krig og pristak på russisk olje, gjør at John Hussman, toppsjef i Hussman Investment Trust, nå melder at aksjemarkedet kan kollapse i stor stil.

– Vi er en falldør-situasjon; spesielt i aksjemarkedet, sier Hussman i et notat.

Forvalteren har laget en modell som viser når det vil være hensiktsmessig å gå inn i markedet igjen og tiden er ikke inne ennå, ifølge Marketwatch. Modellen tar i det store og hele utgangspunkt i verdsettelsen av aksjer og viser at verdsettelsen fremdeles er altfor høy. 

Det skal nevnes at Hussman har vært bearish til markedet i lang tid. På sin Twitter-konto skriver han at han er en realistisk optimist, ofte oppfattet som dommedagsprofet. 

– Vi tror en verdiorientert og risikobalansert portefølje vil være essensielt for å navigere markedet i volatiliteten som venter oss i årene fremover. 

Hussman har selv om lag 10 prosent av porteføljen investert i edle metaller. 

– Historisk har edle metaller gjort det vesentlig bedre når obligasjoner faller enn når de stiger, sier han, og legger også til at svakere dollar også hjelper.