<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ikke kjøp dette H&M-søppelet

Justin Bieber hevder Hennes & Mauritz selger en kolleksjon uten artistens velsignelse. Selskapet tilbakeviser anklagen.

Publisert 20. des. 2022 kl. 09.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
MANER TIL BOIKOTT: Justin Bieber. Foto: NTB

Hennes & Mauritz er ute med en Justin Bieber-kolleksjon av T-skjorter og hettegensere, men artisten selv beskylder den svenske klesgiganten om å selge den uten hans samtykke, melder Bloomberg.

«H&M-varene de lagde av meg er søppel og jeg godkjente dem ikke. Ikke kjøp det», skrev Bieber i et innlegg på Instagram mandag.

Butikkjeden har i flere år stått for souvenirsalget på Biebers konsertturnéer.

«Jeg godkjente ikke noe av den kolleksjonen H&M er ute med. Alt er uten min tillatelse og godkjennelse», fortsatte artisten.

Skal spare 2 milliarder i året

En representant for H&M sier ifølge nyhetsbyrået i en uttalelse av at selskapet har fulgt standard prosedyre for godkjennelse av kolleksjoner.

Klesgiganten har slitt med svakt salg den seneste tiden, og prøver å hanskes den høye inflasjonen som har rammet forbrukeretterspørselen. H&M-ledelsen tar sikte på å doble salget innen 2030.

30. november varslet H&M oppsigelse av rundt 1.500 ansatte som en del av en plan om å spare 2 milliarder svenske kroner i året. De største kuttene skal være knyttet til tech-organisasjonen, hvor de fleste stillingene er lokalisert i Sverige.