<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 15. des. 2022 kl. 14.45
Oppdatert 15. des. 2022 klokken 14.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 344 ord

Hydro-aksjen korrigerer ned – Tesla-aksjen stuper

Hydro-aksjen har korrigert litt ned, og den kan falle videre. Tesla-aksjen stuper og her kan det være langt ned til bunnen.

 

Hydro-aksjen korrigerer etter å ha testet den tekniske motstanden på 75-nivået. 50-dagers glidende gjennomsnitt er brutt og aksjen kan også være i ferd med å fall under et lite, teknisk støttenivået på 70 kroner.

Den bratte positive undertonen i RSI-chartet er brutt og det samme er 50-nivået. Og det kommer etter at RSI har satt en ny topp under den fra mars.

Det kan bety at aksjen kan fortsette ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 65,70-nivået. Brudd på det nivået vil i så fall signalisere at også bunnen i den stigende trenden kan testet, på rundt 62 kroner.

Det er fremdeles en lang, positive undertone i RSI-chartet, og så lenge den fortsetter kan en eventuell korreksjon ned mot de nevnte nivåene bli forbigående. Kjøpssignal kommer nå imidlertid først ved brudd på den tekniske motstanden på 75-nivået på stigende omsetning.

Tesla-aksjen har falt 50 prosent de siste tre månedene og er ned knappe 62 prosent fra toppen på 414,50 dollar den 4. november 2021. Aksjen har utviklet en bratt fallende trend. og 50-dagers glidende gjennomsnitt har brutt 200-dagers snittet igjen for to måneder siden. Tirsdag ble også bunnlinjen i den fallende trenden brutt. 

Neste tekniske støtte kommer på 150 dollar, før 135-, 109- og 90 dollar kommer innen rekkevidde. I tillegg kan den store hode-skulder-formasjonen, som vi redegjorde for i Økonominyhetene 3. oktober og i søndagens aksjetips 15. oktober, signalisere at aksjen på lengre sikt kan falle til området 24 - 26 dollar.

Ved eventuelle korreksjoner opp er det rom for oppgang mot 167 og 170 dollar, og kanskje 188-195 dollar. I den brede fallende trenden, som altså er brutt på nedsiden, kunne det også vært rom for oppgang mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og 240 dollar. Det ser nå imidlertid ut til at det er den bratte fallende trenden som styrer utviklingen, i hvert fall på kort sikt.

Det er også de fallende trendlinjene i toppen av RSI-chartet som dominerer, og RSI har i tillegg fortsatt å punktere den lange positive undertonen. Det støtter foreløpig en fortsatt svak utvikling i aksjen, og signaliserer at eventuelle oppturer kan bli forbigående.