<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere bøtelagt for valutasmugling i juni

Tolletaten utstedte bøter for nær 2,2 millioner kroner for udeklarert valuta i juni. Det er 1 million mer enn i samme måned i fjor.

Publisert 7. juli 2021 kl. 13.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
UDEKLARERT: Tolletaten gjorde store valutabeslag i juni. Foto: NTB

I tillegg ble det beslaglagt verdipapirer, gjeldsbrev og andre betalingsmidler for nær 500.000 kroner.

– Du kan ta med deg så mye penger du vil over grensen, men du må huske å deklarere beløp over 25.000 kroner i norsk og utenlandsk valuta til Tolletaten. Det er gratis å deklarere pengebeløp, sier avdelingsdirektør Anna Kirkeluten i Tolletaten.

Tollerne på Oslo lufthavn Gardermoen beslagla 935.000 kroner i juni. Også på Torp lufthavn Sandefjord ble det beslaglagt store beløp. En kontroll avdekket over 200.000 kroner.

Dersom man ikke deklarerer valuta, får man et overtredelsesgebyr på 20 prosent av beløpet. Hvis Tolletaten tror pengene kan stamme fra en straffbar handling, blir hele beløpet beslaglagt.

Kreativiteten er stor blant smuglerne. Tollerne har tidligere avdekket penger sydd inn i en pute i en gyngestol, og forsøk på å smugle valuta på kroppen.