<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar arrest i fly verdt 450 millioner – tilhører russisk oljegigant

Flyet som tilhører oljegiganten Lukoil, som har fraktet russiske milliardærer og oligarker, har brutt sanksjonene. Nå tar USA arrest i flyet. 

Publisert 1. sep. 2022 kl. 09.15
Oppdatert 1. sep. 2022 klokken 10.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
SVIMLENDE PRISLAPP: USA tar arrest i Boeing 737-flyet som eies av russiske Lukeoil. Flyet har en prislapp på over 450 millioner norske kroner.  Foto: Wikimedia

Den amerikanske regjeringen søkte nylig om å beslaglegge Boeing 737-flyet som eies av den russiske oljegiganten Lukoil for brudd på sanksjonene.

Justisdepartementet har nå fått en arrestordre til å beslaglegge flyet, som er verdsatt til 450 millioner kroner, ifølge Bloomberg.

«Flyet fløy inn og ut av Russland i strid med handelsdepartementets sanksjoner mot Russland,» sa den amerikanske regjeringen.

Trakk seg som leder

Sist gang flyet fløy til USA var i 2019, da det fraktet Lukoil-ledere, inkludert en russisk oligark.

Lukoil-sjefen og milliardæren, Vagit Alekperov, har trukket seg fra stillingen etter at han ble rammet av vestlige sanksjoner. Også milliardæren Leonid Fedun trakk seg som selskapets visepresident for strategi.

USA har slått hardt ned på russiske oligarker ved å beslaglegge deres eiendeler. I sommer beslagla de luksusyachten «Amadea» på Fiji, som skal skal auksjoneres bort.