<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ansvarlige for egne oljekutt

Saudi-Arabia forventer at de andre landene i Opec+ gjennomfører de avtale produksjonskuttene. 

Publisert 8. juni 2020 kl. 14.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
– HVERT LAND ANSVARLIGE: Saudi-Arabias olje- og energiminister Abdulaziz bin Salman al-Saud. Foto: HANDOUT

Hvert land er ansvarlige for at de avtale oljeproduksjonskuttene blir gjennomført, mener Saudi-Arabias oljeminister, prins Abdulaziz bin Salman al-Saud og viser til en pressemelding som ble sendt ut på lørdag.

Ifølge TDN Direkt presenterte Opec+ i den pressemeldingen fem punkter for hvordan de ulike landene kan holde avtalen, skriver TDN Direkt.

– Hvert land som har signert Opec+-avtalen er en selvstendig stat som har besluttet å inngå en avtale med andre selvstendige stater. Vi bidrar alle frivillig til disse reduksjonene som en måte for å stabilisere markedet, sier prinsen.

Siden man fortsatt befinner seg i en krisesituasjon, vil overvåkningskomiteen for Opec og Opec+ møtes hver måned fremover, skriver TDN Direkt.

Ingen endringer i Norge

I Norge har man ingen planer om å endre oljeproduksjonsreguleringene. I en melding til TDN Direkt fra Olje- og energidepartementet skriver de at Opec+ har spilt en nøkkelrolle i stabiliseringen av oljemarkedet, og at de ikke vil gjøre noe endringer i reguleringene nå. 

– Deres siste avgjørelse understreker innsatsen deres i det som er meget krevende tider for verdensøkonomien. Det er ingen planer om endringer i den norske reguleringen, skriver Olje- og energidepartementet.