<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente 18 mill. på riggaksjer

Øystein Stray Spetalen-dominerte Standard Drilling solgte sine Noble-aksjer med en pen gevinst, men sitter fortsatt investert i Weatherford.

Publisert 26. aug. 2021 kl. 08.33
Oppdatert 26. aug. 2021 klokken 18.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 352 ord
PSV-en Standard Olympus, som tilhører Standard Drilling Foto: Fletcher Group

 

I mars kjøpte Standard Drilling 500.000 aksjer i riggselskapet Noble Corporation.

Nå er aksjene solgt.

I juli lempet Øystein Stray Spetalen & co ut hele beholdningen og realiserte en fortjeneste på 2 millioner dollar, eller rundt 18 millioner kroner.

«Standard Drilling hadde en solid utvikling i investeringsporteføljen i andre kvartal,» skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Sitter på Weatherford 

Standard Drilling er et investeringsselskap som nylig styrket teamet med ansettelsene av Espen Landmark og Espen Westeren for blant annet å øke sine investeringsaktiviteter innen shipping, offshore, fornybar og råvarer.

I andre kvartal kjøpte Standard Drilling 750.000 aksjer i oljeserviceselskapet Weatherford til en snittkurs på 14,10 dollar. Disse aksjene sitter selskapet på fortsatt.

Etter å ha snust på 19 dollar i slutten av juni, har Weatherford-kursen falt noe tilbake. Onsdag sluttet den på 15,24 dollar i USA.

En papirgevinst på vel 30 millioner kroner for Standard Drilling har dermed krympet til rundt 7,5 millioner.

Ser stor oppside

Det Spetalen-dominerte selskapet har tidligere anslått at verdipotensialet er enormt.

I en presentasjon utarbeidet i forbindelse med Weatherford-investeringen, viste Standard Drilling til at historisk verdsettelse av Weatherford kan indikere en «fair value» på 85–135 dollar pr. aksje.

Om det skulle slå til, tilsvarer det nær 10-gangeren fra Standard Drillings kostpris.

Weatherford ferdigstilte en restrukturering av selskapet og en Chapter 11-prosess sent i 2019 og fjernet 6 milliarder dollar av gjelden i prosessen.

- Kontantbeholdningen, i tillegg til investeringsporteføljen, utgjorde 10,9 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal og skaper en solid plattform for ytterligere investeringer, sier styreleder Martin Nes i en kommentar.

Standard Drilling, som også er investert i plattform forsyningsskip, fikk et driftsresultat på 8,3 millioner dollar i andre kvartal, mot et tap på 3,6 millioner dollar samme periode året før. 

S.D. Standard Drilling

(Mill. kr) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 8,4 -3,4
Driftsresultat 8,3 -3,6
Resultat før skatt 8,2 -3,6
Resultat etter skatt 8,2 -3,6

S.D. Standard Drilling

  • Investeringsselskap innen oljeservice og shipping med hovedkontor på Kypros. 
  • Adm. dir. er Evangelina Panagide.Største aksjonær er Øystein Stray Spetalen gjennom Saga Tankers.