<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Full drift i juli

– Vi har stor tro på sommeren, sier Hurtigruten Norge-sjef Hedda Felin.

Publisert 31. mai 2021 kl. 11.04
Oppdatert 31. mai 2021 klokken 17.13
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord
I RUTE IGJEN: MS «Nordlys» settes i drift igjen mellom Bergen og Kirkenes fra 4. juli. Foto: NTB

Hurtigruten Norge setter fra juli alle de syv skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift, opplyser rederiet, som nå håper på en travel sommer for reiselivet langs hele norskekysten.

– Dette er en nyhet vi har gledet oss til å komme med. Nå trapper vi opp til full drift med syv skip i juli, og vi har stor tro på sommeren, sier Felin.

Hurtigruten Norge har holdt rutetrafikken i gang siden starten av pandemien. Siden nyttår har fem skip vært i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å opprettholde den viktige gods- og lokaltrafikken.

Før helgen ble det kjent at Hurtigruten har forhåndssolgt reiser neste år for 186 millioner euro, tilsvarende 1,9 milliarder kroner.

Henter tilbake permitterte

Fra 4. juli oppjusteres antallet skip i drift til samtlige syv, når «Nordlys» og «Nordnorge» gjenopptar driften.

– Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping, sier Felin.

Hun understreker samtidig at selskapet har omfattende smittevernsrutiner på plass.

Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip ventes først å være i normal drift mot slutten av året.

De syv hurtigruteskipene inngår i Samferdselsdepartementets avtaler for trafikk mellom Bergen og Kirkenes. Disse avtalene omfatter totalt 11 skip – syv fra Hurtigruten og fire fra Per Sævik-familiens Havila Kystruten.

Havila-forsinkelser

Havila-selskapet har imidlertid ennå ikke har fått levert noen av sine nybygg fra det tyrkiske verftet Terzan. Disse skipene er kraftig forsinket. 

«Vi jobber ut fra den plan at seilingene med det første av skipene skal start i august», sa adm. direktør Arild Myrvoll i Havila Kystruten til Finansavisen 21. mai.

På Havila Kystrutens hjemmeside er det nå mulig å bestille reiser med «Havila Capella» fra Bergen 24. august og med søsterskipet «Havila Castor» fra Bergen 30. august.

Havila Kystruten har en avtale med samferdselsdepartementet om at selskapet er fritatt fra å benytte erstatningsskip i ruten. Forutsetningen er imidlertid at man kommer i gang med seilingene med to skip i tredje kvartal i år, og ytterligere to i andre kvartal neste år.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, er styreleder og eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.