<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lukoil kjøper Spartak Moskva

Etter å ha blitt hardt rammet av vestlige sanksjoner, er Spartak Moskva nå blitt kjøpt opp av den russiske oljekjempen Lukoil. 

Publisert 22. aug. 2022 kl. 15.51
Oppdatert 22. aug. 2022 klokken 16.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
KJØPT: Lukoil kjøper opp den sanksjonsrammede russiske storklubben Spartak Moskva. Her fra tiden hvor russerne fortsatt fikk lov til å spille i europeiske cuper, mot Villarreal i 2018.  Foto: Dreamstime

Det russiske oljeselskapet Lukoil kunngjorde mandag at de har kjøpt den russiske toppklubben Spartak Moskva, samt fotballstadionen hvor de spiller hjemmekamper. 

Lukoil har vært hovedsponsor for Russlands mest suksessrike klubb i nesten 20 år.

Spartak har slitt stort med økonomiske problemer i etterkant av Russlands invasjon av Ukraina, noe som gjorde at en mengde vestlige sanksjoner ble innført mot Moskva og det russiske næringslivet, skriver Reuters. 

Klubbpresidenten trekker seg

Oppkjøpet betyr at klubbens mangeårige eier og president, Leonid Fedun, blir nødt til å si fra seg alle lederrollene sine i klubben. Fedun kjøpte klubben i 2004 da den var i alvorlige økonomiske problemer. 

Fedun var tidligere involvert i Lukoil, men trakk seg i juni som visepresident i oljeselskapet.

– Jeg vil uttrykke min oppriktige takknemlighet til mine venner og kolleger fra Lukoil for å ha gått med på å støtte et så viktig sosialt prosjekt som Spartak i denne vanskeligste situasjonen, heter det i en uttalelse fra Fedun på klubbens hjemmeside, skriver Reuters. 

Andrelaget til Spartak Moskva er lagt ned som en følge av de økonomiske problemene.