<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lego satser i metaverset

Lego vil bringe barn inn i metaverset. 

Publisert 7. apr. 2022 kl. 15.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
SAMARBEID: Ved hjelp av Epic Games skal det bli mulig å bygge lego i metaverset.  Foto: Dreamstime

Epic Games har allerede skissert ambisiøse planer for metaverset, og torsdag kunngjorde selskapet bak megasuksessen Fortnite at den hadde til hensikt å bygge en del av den sammen med lego. 

Epic og Lego Group har inngått et langsiktig partnerskap for med mål om å «forme fremtiden til metaverset» ved å skape en digital opplevelse der barn kan leke trygt på nettet. 

Partene har foreløpig ikke gått detaljert inn på hva prosjektet vil innebære. 

– Lego har fengslet fantasien til barn og voksne gjennom kreativ lek i nesten et århundre, og vi er glade for å komme sammen for å bygge et rom i metaverset som er morsomt, underholdende og laget for barn og familier, sier  grunnlegger og administrerende direktør Tim Sweeney i  Epic Games i en pressemelding.

– Barn liker å leke i både den digitale og den fysiske verden, og beveger seg sømløst mellom de to. Vi tror det er et stort potensial for dem til å utvikle livslange ferdigheter som kreativitet, samarbeid og kommunikasjon gjennom digitale opplevelser, sier Lego-sjef Niels B. Christiansen i meldingen. 

Hva er metaverset?

Kepler Cheuvreux-analytiker Lars Devold kaller metaverskonseptet «en videreutvikling av internett».

Tanken er å ta oss fra rullende mobilapper og todimensjonale hyperlenkede sider til sammenknyttede, tredimensjonale rom.

En annen del av konseptet er gjennomgående interoperabilitet mellom ulike plattformer.

Endepunktet er trolig ett felles metaversaktivert internett med mange plattformer som det fritt kan utveksles informasjon og eiendeler mellom, ifølge Devold.

Han venter at et knippe av plattformene som driver med kjøp og salg av virtuell eiendom over tid blir dominerende, slik at mesteparten av verdien er konsentrert der.