<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple får kalde føtter på selvkjørende biler

Apple utsetter lanseringsplanen for elbilen deres, og senker ambisjonene for hvor selvkjørende bilen deres må være. 

Publisert 7. des. 2022 kl. 12.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
UTSETTER BIL: Apple og konsernsjef Tim Cook,. Foto: Bloomberg

Apple trapper ned planene om selvkjørende biler, og utsetter samtidig lanseringsdato for elbilen deres til 2026. 

Verdens mest verdifulle selskap har med ujevne mellomrom siden 2014 jobbet med «Project Titan», da Apple begynte å designe kjøretøy fra bunnen av. 

Nå planlegger Apple en mindre ambisiøs design av bilen enn tidligere som vil inkludere både ratt og pedaler, og som skal kun støtte rene autonome funksjoner på motorveier, skriver Bloomberg. 

Den nye planen til Apple går ut å utvikle en elbil som lar sjåføren utføre andre oppgaver mens man kjører på motorvei og at man vil bli varslet i god tid når man skal gå over til manuell styring. 

Artikkelen fra Bloomberg står i sterk kontrast til hva det samme nyhetsbyrået meldte i fjor. Da ble det meldt at Apple presset på for å få lansert sin egen elbil innen 2025, og at selskapet hadde flyttet fokuset til autonome egenskaper. Da inneholdt Apples ideelle hverken ratt eller pedaler.

Ifølge Bloomberg skal «Project Titan» ha vært i en limbo den seneste tiden, ettersom de som styrer prosjektet har måttet innse at det ikke er mulig med et helt autonomt kjøretøy med dagens teknologi. 

Den ny bilen, som altså skal ha ratt og pedaler, skal koste under 100.000 dollar.