<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Heidi Wolden ny Norled-sjef

Heidi Wolden forlater entreprenørbransjen til fordel for ferger og hurtigbåter. Hun går fra Kruse Smith til rederiet Norled.

Publisert 2. mars 2020 kl. 11.04
Oppdatert 2. mars 2020 klokken 13.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
FRA HUS TIL BÅT: Heidi Wolden blir ny sjef i Norled. Foto: Elisabeth Tønnessen

Heidi Wolden (50) er ansatt som ny adm. direktør i ferge- og hurtigbåtrederiet Norled. Hun begynner i jobben på selskapets hovedkontor i Stavanger om knappe to måneder, 1. mai.

Styreleder Elisabeth Grieg sier Heidi Wolden «har de egenskapene vi leter etter i en leder for å videreutvikle selskapet i tråd med våre forretnings- og investeringsplaner». Grieg er opptatt av å sikre at Norled forblir i førersetet på det grønne skiftet innen ferge- og hurtigbåtsektoren.

Selskapet er et av landets største fergerederier og verdens femte største hurtigbåtselskap. Med over 1.000 medarbeidere fra Oslo i sør til Tromsø i nord opererer det over 80 fartøyer.

I dag jobber Norled med å utvikle verdens første hydrogenferge for biler, samtidig som det deltar i et samarbeidsprosjekt som skal utvikle den første hurtigbåten i verden driftet på hydrogen. 

Nye eiere

Wolden ble konsernsjef i entreprenør- og boligkonsernet Kruse Smith i  juni 2017. Før det arbeidet hun i over 20 år i Statoil, nåværende Equinor.

I fjor sommer solgte DSD i Stavanger Norled til det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.

Norleds tidligere adm. direktør Ingvald Løyning er også konsernsjef i DSD, og inntil nylig hadde han begge disse posisjonene parallelt.