<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Color Viking» tas ut av drift – nær 100 ansatte permitteres

Regjeringens nye coronatiltak er årsaken.

Publisert 10. des. 2021 kl. 15.22
Oppdatert 12. des. 2021 klokken 14.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
MIDLERTIDIG STANS: For «Color Viking», som daglig gjør to rundturer mellom Sandefjord og Strømstad. Hybridskipet «Color Hybrid» fortsetter imidlertid med sine to daglige rundturer. Foto: Color Line

Color Line har besluttet å ta M/S «Color Viking» midlertidig ut av drift på ruten Sandefjord–Strømstad fra og med mandag 13. desember, opplyser fergerederiet fredag.

VIL HA KONKRETE ORDNINGER: Color Line-sjef Trond Kleivdal. Foto: Eivind Yggeseth

Årsaken er det rederiet omtaler som «betydelig fall i antall passasjerer etter at regjeringen innførte nye nasjonale koronatiltak og anmodet om begrenset sosial kontakt».

– Beslutningen innebærer, i denne omgang, varsel om permittering til i underkant av 100 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal i meldingen.

M/S «Color Hybrid», den andre fergen som opererer på Sandefjord–Strømstad-ruten, fortsetter imidlertid sin drift med to daglige rundturer.

Etterspør lønnskompensasjon

– Vi håper nå at regjeringen snarest får på plass konkrete ordninger, eksempelvis lønnskompensasjon, som reelt sett kompenserer virkningen av regjeringens tiltak. Det vil kunne være med på å gi våre ansatte trygghet inn i julehøytiden og frem til en varig normalisering foreligger, fortsetter Kleivdal.

Blant smittevernstiltakene som rammer Color Lines virksomhet, er krav om avstand og anmodning om å begrense sosial kontrakt. Rederiet trekker også frem kravene om obligatorisk registrering og testing av alle innreisende til Norge.