<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flytter ansatte til skatteparadis grunnet sanksjoner

Russiske Lukoils markeds- og handelsselskap flytter driften til Dubai for å unnslippe de nye sanksjonene.

Publisert 10. okt. 2022 kl. 16.02
Oppdatert 10. okt. 2022 klokken 16.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
FLYTTER ANSATTE TIL DUBAI: Fra 5. desember blir russisk oljekjøp forbudt.  Bloomberg

Selskapet Litasco, som opererer som markeds- og handelsselskap for russiske Lukoil, har flyttet deler av sin virksomhet til Dubai, ifølge Reuters

Litasco, som har base i Sveits, har flyttet minst 15 personer til Dubai etter at sanksjoner presser handelsmenn til et «nøytralt territorium».

Flere i ledelsen skal ha flyttet til skatteparadiset, av disse har flere russisk statsborgerskap. De fikk angivelig lønnsøkninger for dette. Noen ansatte takket derimot nei og valgte å forlate selskapet i stedet.

«De flytter sakte til Dubai. Det er uunngåelig gitt den sjette pakken med europeiske sanksjoner, som forbyr russisk oljekjøp fra 5. desember. De vil ikke ha noe å gjøre i Sveits,» sa en av handelskildene til Reuters.

Vurderer å flytte hovedkvarteret

Fra 5. desember blir det forbudt for europeiske selskaper å kjøpe russisk råolje og fra februar vil også raffinerte produkter bli forbudt.

Litasco har derfor vurdert å flytte hovedkvarteret til Dubai, fortalte en kilde til avisen. 

Litasco føyer seg inn i rekken av selskaper som flytter virksomheten til UAE for å kunne forbli i den russiske virksomheten.