De heteste spilltrendene - Økonomi næringsliv - Hegnar.no

De heteste spilltrendene

Marius Steen i Nordisk Film Distribusjon forteller HegnarOnline om fjorårets toppspill, og hvilke lanseringer vi kan forvente oss i 2011.

I 1992 begynte Kazunori Yamauchi utviklingen av PlayStation-spillet Gran Turismo sammen med syv av sine kollegaer. Det resulterte i en spillsuksess som har vart i en årrekke. Marius Steen i Nordisk Film Distribusjon sier til HegnarOnline at den siste versjonen, altså Gran Turismo 5, var deres bestselger i 2010.

Toppspillene i 2010 var:

1.Gran Turismo 5

2.God of War 3

3.Heavy Rain

4.Sports Champions (til Move)

5.Sly Trilogy HD

I løpet av dette året står en rekke nylanseringer for tur. Steen sier til HegnarOnline at det spillet han har størst forventninger til i år er Uncharted 3 som kommer til høsten.

-For 2011 ser vi spent på store titler som Little Big Planet 2. Dette slippes allerede 19. januar. Så kommer KillZone 3 i februar, etterfulgt av MotorStorm Apocalypse og PlayStation Move Heroes i mars. Til høsten slipper vi The Journey og ikke minst Sorcery, sier Steen til HegnarOnline.

-Det aller største spillet fra oss i 2011 blir Uncharted 3 i november. Det interessante med utviklingen er særlig hvordan 3D er med fra et tidlig stadium i spillutviklingen, at vi ser 3D som en berikende effekt på spillopplevelsen. Samtidig gleder vi oss til å oppleve hvordan Move integreres i fremtidige titler, sier Steen.

-Hvor mye omsatte de ulike spillene deres for i 2010?

-Vi går ikke ut med omsetningen vår alene. Da må vi legge inn hele selskapet Nordisk Film Distribusjon AS, med kino og film på lasset. Men vi går ut med volum, og vi har solgt nesten 90.000 eksemplarer av Gran Turismo 5. Spillet koster 600 kroner i de fleste butikkene, avslutter Steen. Det legendariske bilspillet omsatte altså for rundt 54 millioner kroner.

Laster inn søk
fallback
fallback


Tips oss