<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen vil utvide strømstøtteordningen til også å gjelde dem som bor på hytta

Også de som bor fast på hytta eller annen fritidsbolig, skal ha rett på samme strømstøtte som andre husholdninger, foreslår regjeringen.

Publisert 18. jan. 2023 kl. 15.42
Oppdatert 18. jan. 2023 klokken 15.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
NYE REGLER: Også de som bor på hytta hele året, kan nå få strømstøtte. Foto: NTB

Forslaget til justering medfører at nettkunder som i høst mistet strømstønaden nå kan få utbetalt denne støtten, gitt at de oppfyller foreslåtte kriterier. For nye nettkunder som blir omfattet av strømstønadsordningen vil utbetalingene gjelde fra 1. januar 2023. Regjeringen foreslår med dette en utvidelse av strømstønadsordningen til å dekke enda flere husstander, heter det fra regjeringen.

Justeringen i strømstønadsordningen gjelder nettkunder som har fritidsbolig som sin eneste bolig, og som er og har vært bosatt og bostedsregistrert på nåværende adresse fra senest 16. desember 2021.

Det er om lag 10.000 som bor i fritidsboliger i Norge, og kostnaden anslås å ligge mellom 35 og 350 millioner kroner, ifølge NVE.

Kostnaden skal tas over statsbudsjettet og kommer i tråd med et enstemmig vedtak fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget. I dag er det kun dem som bor i helårsboliger som kan få strømstøtte.

NTB