<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scholz diskuterte frihandel i Argentina

Tysklands statsminister Olaf Scholz diskuterte frihandel mellom EU og den søramerikanske handelsblokken Mercosur da han besøkte Argentina lørdag.

Publisert 29. jan. 2023 kl. 08.34
Oppdatert 29. jan. 2023 klokken 12.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
MØTE: Tysklands statsminister Olaf Scholz møtte lørdag Argentinas president Alberto Fernandez. Foto: NTB

– Mulighetene er store for ytterligere styrking av handelsforholdet vårt, og mulighetene som kan resultere fra en avtale mellom EU og Mercosur er selvsagt spesielt betydelige, sa Scholz på en felles pressekonferanse med Argentinas president Alberto Fernandez.

Scholz ba om en rask konklusjon slik at frihandelsavtalen kan tre i kraft. Tyskland ønsker å redusere sin økonomiske avhengighet av Kina, samt utvide handelen og styrke forholdet til demokratier verden rundt.

Han ser på ressursrike Latin-Amerika som en viktig partner. Samtidig har Fernandez sagt at europeisk proteksjonisme har ført til at en slik handelsavtale ikke har blitt formalisert ennå. Avtalen ble inngått i 2019, men er ennå ikke ratifisert av EU-landenes nasjonalforsamlinger.

EU har på sin side uttalt at Brasil må innføre konkrete tiltak for å stanse ødeleggelsen av regnskogen i Amazonas først.

– Forhandlingene har vart lenge nok. Derfor er det viktig at alle nå gjør det de kan på en konstruktiv måte, slik at vi kan samarbeide og finne en måte å føre forhandlingene videre til en suksessrik konklusjon snart, sa Scholz.

Scholz drar søndag videre til Chile, før han mandag avslutter reisen i Brasil der han skal møte landets nye president Luiz Inacio da Silva.

En slik handelsavtale vil omfatte over 700 millioner mennesker, dekke nesten 20 prosent av verdensøkonomien og 31 prosent av verdens eksport.

(NTB)