<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen gjør endringer i strømstøtteordningen

Regjeringen foreslår at strømstøtteordningen forlenges ut hele 2024.

Publisert 15. feb. 2023 kl. 18.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
NY STRØMSTØTTEORDNING: Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland under onsdag kvelds pressekonferanse om strømtiltak. Foto: NTB

Regjeringen foreslår flere endringer i strømstøtteordningen for husholdninger. Det foreslås at utbetalingen av strømstøtte skal basere seg på strømprisen time for time, at støttegraden økes til 90 prosent over 70 øre hele året og at ordningen forlenges ut hele 2024. 

– Tiltakene vi presenterer i dag skal gi folk trygghet om at fellesskapet kommer til å fortsette å stille opp i en tid med energikrise og høye strømpriser. Dette er forbedringer som gjør at fellesskapet tar en større del av folks strømregninger. Å beregne strømstøtten for hver time, gjør at du får strømstøtte for det strømmen faktisk koster den timen du bruker den, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Økningen til 90 prosent og forlengelsen ut 2024 vil også gjelde for strømstøtteordningene for landbruk, kultur og frivilligheten. Regjeringen tar samtidig grep for å inkludere flere i strømstøtteordningen for husholdninger. Det blir jobbet med en ordning som gjør at husholdninger i private strømnett, som i dag faller utenfor strømstønadsordningen, blir inkludert. Forslaget sendes på høring.

Regjeringen oppretter også et ekspertutvalg som skal vurdere prisfastsettelsen på strøm.