<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina varsler masseoppsigelser i regjeringsapparatet

Kinas president Xi Jinping vil omstrukturere regjeringsapparatet for å bli teknologiledende. Fem prosent av de ansatte kan miste jobben.

Publisert 8. mars 2023 kl. 13.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
OMORGANISERE: President Xi Jinping vil omorganisere regjeringsapparatet og kutte rundt fem prosent av stillingene. Foto: NTB

Xi viser til økende press fra USA og sier målet med omorganiseringen er å skaffe seg et forsprang på konkurrentene.

– Stilt overfor internasjonal teknologikonkurranse og omfattende ytre press for å begrense oss må vi organisere vårt teknologilederskap og administrasjon, heter det i et offisielt dokument som ble presentert på det årlige møte i Folkekongressen onsdag.

Rundt fem prosent av stillingene i regjeringen ligger an til å forsvinne – det største kuttet siden en omfattende omorganisering i 1998.

Regjeringen skal blant annet opprette et nytt finanstilsyn som skal overta oppgaver fra sentralbanken. Vitenskaps- og teknologidepartementet skal omorganiseres, og det skal opprettes en ny etat for å håndtere den voksende datamengden myndighetene har tilgang til.

(NTB)