<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IMF-sjefen får fortsette i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode.

Publisert 12. apr. 2024 kl. 22.36
Oppdatert 12. apr. 2024 klokken 22.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
FORTSETTER SOM SJEF: IMF-sjef Kristalina Georgieva advarer verdens sentralbanker mot å kutte renten for tidlig. Samtidig bør de ikke holde på en streng pengepolitikk hvis ikke de må, sier hun.  Foto: NTB

Det bekreftet IMFs styre fredag.

Styret i IMF, International Monetary Fund, opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.

Hun var den eneste kandidaten til den nye femårsperioden, som starter når Georgievas nåværende periode utløper 30. september i år.

–IMFs nye økonomiske prognose neste uke vil vise at den globale veksten er noe sterkere, støttet av robust aktivitet i USA og flere vekstøkonomier. Inflasjonen synker også, noe raskere enn tidligere forventet, sa Georgieva torsdag denne uken. 

Hun påpekte da at den globale aktiviteten i realiteten er svak i historisk sammenligning, og utsiktene for vekst har vært dempet etter den globale finanskrisen.

– Inflasjonen er ikke fullstendig beseiret. Finanspolitiske buffere har blitt tømt. Og gjeld har økt, noe som utgjør en stor utfordring for offentlige finanser i flere land. 

NTB