<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
TIL VÅREN: Skjorte fra Orlebar Brown. Foto: Orlebar Brown

Guide til vårens største trender

Det er på tide å kaste joggebuksa, slippe katta ut av sekken og fylle garderoben med vårens finere ting.

Publisert 12. mars 2021 kl. 20.11
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1074 ord

«Motetrender» er for mange omtrent like interessant som å se gresset gro. Men etter et år i slacks og joggebukser er det på tide å oppdatere garderoben og føle seg fresh.

Velg ting som er enkle å kombinere, så gjør du det veldig mye enklere for deg selv.

Dette er noen av stilene du garantert vil se i år.

Skjorter

Eton Beige Four Pocket Overshirt 2.500 kroner. <strong>Foto: Eton</strong> (1 / 3)
Eton Beige Four Pocket Overshirt 2.500 kroner. Foto: Eton

Sol ute, sol inne og Etons overshirt til lyse jeans. Våren er her. Pris: 2.500 kroner.

Orlebar Brown er kanskje best på shorts, men kan også lage skjorter. Enten i «towelling»-stoff som etteraper følelsen av å alltid gå i mykt badehåndkle, eller med mer struktur som Coleman i gittervevd søm. Pris: 3.500 kroner.

Like enkel som den fin, og god nok for Daniel Craig i Bond. Sunspels definitive sommerskjorte er akkurat det solfylte maidager etterspør. Pris: 1.250 kroner.

Tre trender

Genser i maritime striper fra Gant: 1.900 kroner. <strong>Foto: Gant</strong> (1 / 4)
Genser i maritime striper fra Gant: 1.900 kroner. Foto: Gant

Vår og sommerkolleksjonene viste som vanlig mye rart ingen bryr seg om, men om du skal trekke frem tre trender som kommer til å dukke opp på norske sommerfester er det følgende:

  • Maritime striper

Nautisk mote har relativt korte, hyppige livssykluser, og i 2021 er det maritime tilbake (igjen). Det passer godt med at nordmenn antagelig må bruke oppsparte feriedager på nok en sommer i hjemlandet.

Gant har alltid gjort vår– og sommergarderoben litt friskere, og årets kolleksjon er ikke noe unntak.

  • Bomber-jakken

Det kan argumenteres for at den aldri forsvant, men bomberjakken er et av årets go-to plagg.

Vi liker den best i skinn, som i Sandro Paris’ bomber i semsket kalveskinn og militærinspirerte, forhøyede krage. 6.500 kroner.

  • Store jakker

Store jakker er en av de største trendene på catwalken i høst, både for damer og menn. Jakken skal være henslengt og større enn før. Bye bye, skinny fit.

Filippa K Adriana blazer. 4.600 kroner.

  • Bonus: Hyttekos

For de kjøligere dagene. Påske på fjellet? Fusalps kombinerte genserjakke er mellomsesong-plagget for påske og vårvær når du skal drikke vin i solveggen på hytta. Pris: 4.600 kroner.

Solbriller

Bottega Veneta Geometric Navigator Sunglasses: 3.500 kroner <strong>Foto: Bottega Veneta</strong> (1 / 3)
Bottega Veneta Geometric Navigator Sunglasses: 3.500 kroner Foto: Bottega Veneta

Det få ting folk ser så frem til som når utelivet åpner og det blir mulig å drikke pils ute i solfylt vårvær. Årets solbrilletrender er en delvis repetisjon av tidligere modeller, men med en ny vri.

1970-tallet er ikke bare tilbake på catwalken i form av slengbukser og trange skjorter. Tiårets brillemote er det også, med store, firkantede former og masse gull. Det samme er gjennomsiktige innfatninger og kattebriller, nå tykkere og større enn i fjor.

Bottega Veneta Geometric Navigator er 1970s gullalder gjennomført, bokstavelig talt. 3.500 kroner.

Oliver Peoples' klassiker Gregory Peck med gjennomsiktig ramme. Pris: 2.800 kroner.

H&Ms datterselskap COS har inngått et samarbeid med Yuma Labs, med blant annet en unisexvariant til 999 kroner.

Sykkel

Du som alle andre har vært inne på tanken om å gå til anskaffelse av 2020-årenes moped: Elsykkel. Problemet er at de aller fleste modellene på markedet er stygge. Her er to som ikke er det.

BikeID elsykkel i krom. Pris: 22.500 kroner. Foto: BikeID

For urbanisten: Svenske BikeID er en gjeng trendy typer fra Stockholm som har tatt citybiken og elektrifisert den. Selskapets el-motor på 250 watt sitter i bakhjulet, har en batteritid på 30-40 km assistert sykling (154,8Wh) og en toppfart på 25 km/t. Men mest av alt skal selskapet ha for at det ser ut som en sykkel. Pris: 22.500 kroner.

Eller retroentusiasten: Rayvolt Bike er av typen old school, britisk design som bygger på linjene fra restaurerte Triumph-modeller og nå er satt sammen i en elsykkel. Detaljene er utallige og du kan få den med opptil 1.000 watt, som betyr at du i praksis har kjøpt deg en motorsykkel. Pris: Fra 40.000 kroner.

Torino White elsykkel fra britiske Rayvolt Bike. Pris: fra 40.000 kroner. Foto: Rayvolt Bike

Klokker

Nye Rolex Submariner er kanskje verdens mest ettertraktede vare etter covid-19-vaksiner. Men så er den også kanskje den mest anvendelige klokken som finnes. Ekspertene elsker å være uenige, men med en ny Sub trår du aldri feil. Gitt at du får tak i den. Prisen starter på 81.800 kroner for modellen uten datovisning.

Certina PH200M er på sin side en av de kuleste, mest allsidige klokkene der ute som passer til nesten alt du har og koster under 10.000 kroner.

Klokker fra motemerker er av ymse kvalitet, men Hermes' Cape Cod til dame er enkelt og greit lekker. Pris: 25.900 kroner.

Rolex Oyster Pepetual Submariner. Pris: 81.800 - 401.700 kroner. <strong>Foto: Rolex</strong> (1 / 3)
Rolex Oyster Pepetual Submariner. Pris: 81.800 - 401.700 kroner. Foto: Rolex

Sko

Ingenting er som å gå våren og sommeren i møte med et par nye, hvite sneakers. Men om du eier et par Common Projects allerede - hva da? Vel, den japanske utgaven heter KOIO og er ifølge skonerdene vel så god.Fås også perforert eller med et hint av beige lær for semsket kontrast. Pris: 3.000 kroner.

Gucci er blitt kidsas foretrukne motehus og et uttrykk for «good». Men fortsatt holdes selskapets opprinnelige profil som en nøktern og klassisk produsent av lærprodukter ved like takket være 1950-tallsloaferen med hestebitt. Den slutter bare aldri å selge. 6.500 kroner. 

Adidas' Gazelle er klassikeren som ble et ikon. Semsket skinn og tre striper som står i kontrast til læret. Enkelt og greit. 800 kroner.

KOIO Capri Tripple White. Pris: 3.000 kroner. <strong>Foto: KOIO</strong> (1 / 3)
KOIO Capri Tripple White. Pris: 3.000 kroner. Foto: KOIO