<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Bottega Veneta Arco Tote. Foto: Bottega Veneta

Stor guide: Herreveskene du burde skaffe deg

Det er mer enn nok gode grunner til at også du som mann bør skaffe deg en veske.

Publisert 16. apr. 2021 kl. 19.17
Oppdatert 18. apr. 2021 klokken 14.16
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 789 ord

Husker du «metroseksuelle» menn? Uttrykket fra midten av 1990-tallet som ble brukt til å beskrive menn som likte å shoppe, klær, mote og annet tøys kvinner og homofile menn likte. Vel, det begynner å bli en stund siden og verden har gått videre. Damer styrer de største bankene i landet, og Harry Styles går med bestemors kniplinger og boa.

Det er kanskje et stykke igjen til du tar på deg boa i selskap, men holdningene dine til å eie en veske bør revurderes.

Ikke bare fordi døtrene dine kommer til å digge det, eller fordi vesker som aktivaklasse passerte kunst og vin som investeringsobjekt i sommer. Men fordi det regelrett er skikkelig kult.

La oss omvende deg.

Tote-bagen

Som poengtert tidligere i saken om kvinnevesker er tote-bagen en av de absolutt mest vanlige veskene i bruk for kvinner. Dette er shopping-vesken, skolevesken og generelt alt-mulig-veksen fordi den rommer så vanvittig mye.

Maison Margiela tote. Foto: Farfetch

Med andre ord er det også god nok grunn til at du kan pakke ned sakspapirer og annet jobbrelatert, for så å bytte det ut med godbitene fra Maschmanns når du skal på ettermiddagstur på sjøen eller på weekendtur.

Hvilken skal du velge?
Bottega Veneta har totebagen du ser etter for menn. Enkel, flettet og maskulin til en totebag å være. 31.000 kroner

Maison Margielas foldede tote er for mer formelle sammenhenger, og veldig mann. 26.000 kroner.

Day Birger Et Mikkelsens tote er en enkel hverdagsvariant til handleturen eller virkelig alle sammenhenger der du trenger noe å bære i. 500 kroner.

For vinelskeren

Nordmenn har lagt sin elsk på vin, og folk er etterhvert blitt verdensmestere i å kunne fortelle hvilket slott, årgang og proveniens investeringsvinen hadde før den endte opp i nettopp din kjeller. Men så skal du i selskap med noen av dine minst like breiale venner og vil gjerne imponere dem med noe av det beste du har på kjøl, til prisen av halve månedslønnen til et LO-medlem.
De kulturelle franskmennene i Louis Vuitton tenkte selvsagt på dette for lenge siden. Allerede i 1932 designet luksusmerket vesken NéoNoé spesifikt for å transportere champagne i rettmessig innpakning.

Louis Vuitton NóeNoé champagne-veske. Foto: Louis Vuitton

Sannsynligvis kommer samboeren din til å krangle seg til å få bruke den, ettersom det er en ettertraktet dameveske, men for deg er denne kun til edle dråper.

Vesken er siden blitt et ikon for LV, og kommer med luksusmerkets klassiske monogram og snøring for å holde flasken på plass. 14.300 kroner

Weekend bag

Strengt tatt bør alle menn eie en weekend bag. Mens andre alternativer kan vekke reaksjoner i ditt konservative maskuline jeg, er dufflebagen eller weekendbagen blitt de facto-mannevesken.

Årsaken er enkel. Dette er vesken for alle de gangene du skal noe sted, men ikke skal ha med deg for mye. Den tvinger deg til å pakke lett og effektivt, men rommer samtidig nok til at du får med deg både tannbørste og rene truser, uten at du trenger å hale trillekofferten gjennom snøfokk eller opp trapper til latter fra andre. Hyttetur? Jess. Weekendtur til utlandet? Jess. Enten det er til treningsklær til økten når du er ferdig på jobb, skal lage pølser eller brygge øl med kompiser eller hva enn du måtte bruke fritiden på, er dette er vesken du kan bruke i alle sammenhenger og ha med deg over alt. Den pakkes øverst i bilen der du får tak i ting og rommer det viktigste i kaoset hytteferdsel og annen pakking byr på.

Weekend Willow Bag fra Buckle & Seam. Foto: Buckle & Seam

Det er en bag du veldig fort blir glad i, og ideelt sett burde du ha mer enn én. Det bør være overbevisning nok.

Hvilken skal du velge?

Buckle & seam er ett av mange rene veskeprodusenter som tilbyr luksusvarer til en mer tilgjengelig pris. Du får ikke merkevare, men skinnkvaliteten er knallbra til prisen. 5.000 kroner.

Jobbvesken

Menn er enkle. De tror de vet hva de liker og når de først har funnet noe de liker, kjøper de det igjen og igjen og igjen. Trolig var det det som skjedde da det maskuline kjønn en gang i løpet av historien oppdaget dokumentmappen og ryggsekken, for det finnes knapt annet. Praktisk, enkelt og mulig å svelge estetisk.

Her er de to beste beste av hver av dem, slik at du kan pakke bort sponsorsekken du fikk av jobb for godt.

Dokumentbag

Case Montblanc Meisterstück Urban Large. Foto: Montblanc

Montblanc er typisk sveitsisk, dønn seriøst og det er ingenting å utsette på kvaliteten. 14.000 kroner.

Life hack: Kjøp veske med skulderstropp. Av den enkle grunn at ett sted må du henge vesken når du skal kjøre sparkesykkel. 

Ryggsekk

Det finnes et enormt utvalg praktisk ryggsekker, men langt fra alle er fine. Stuart & Laus praktisk løste businessekk er et unntak. Den ser bra ut og. 2.500 kroner.

Stuart & Lau ryggsekk i nylon. Foto: Stuart & Lau