<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
AVSLAPPET: Gap Brown Logo Hoodie. Foto: GAP

Stor guide: Back to work

Jakken, solbrillene, klokken og gadgets du trenger for å kickstarte høsten.

Publisert 13. aug. 2021 kl. 08.35
Oppdatert 17. aug. 2021 klokken 13.56
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 850 ord

Avslappet

Gap er tilbake, og denne gangen er det takket være selvpromoterings-slash-wannabe-influencer-appen TikTok. Enten det er Casper Ruud-inspirert tennis-mani, hjemmekontor eller du skal kjøpe frossenpizza på søndager, er merkets Brown Logo Hoodie blitt årets mest ettertraktede, avslappede plagg.

  • Pris: 500 kroner.

Solbriller

PÅ NESEN: Tom Ford Snowdon. Foto: Tom Ford

Mistet solbrillene dine på sjøen i sommer? Sånt skjer. Litt lei av å bare gå i Wayfarers? Sommeren er ikke helt over ennå, og det er heller ikke solen. Retur til kontoret betyr også at utelunsjen og kundemøter er tilbake, og da kan du ikke møte opp i raske briller. Bare tøffe briller, som Tom Ford Snowdon.

  • Pris: 2.600 kroner.

Ur

PÅ HÅNDLEDDET: Seikos Sports 5 Custom Watch Beatmaker 2021 Limited Edition. Foto: Seiko

All solslikkingen gjør at du nå kan bruke farger du ellers ikke passer, som gull. Det er ikke alle forunt å svi av en årslønn på en forgylt Rollie. Heldigvis finnes det nok av bra klokker i det langt mer akseptable prissegmentet. Én av de beste er Seikos Sports 5 Custom Watch Beatmaker 2021 Limited Edition. Idiotisk navn, men et garantert samleobjekt til en billig penge.

Tilgjengelig fra august.

  • Pris: 2.700 kroner.

Jakke

JAKKEN: Vokset Trialmaster i oliven. Foto: Belstaff

En kul vri i landet mellom formsydd teknikk og italiensk skinngud er Belstaffs voksede Trialmaster. Transformers to er en elendig film, så dårlig at filmens høydepunkt er en antagonist og tech-milliardær i åpen Trialmaster med hvit t-skjorte under. Det er til gjengjeld veldig bra. La Uber-jakken ligge til oktober-regnet kommer, vi snur klokken og det er tid for å hate igjen.

(Psst! Rik mann 45 med Taycan og Ferrari-parfyme – den kommer i oransje)

  • Pris: 6.000 kroner.

Skjorte

SKJORTEN: Semi-Cutaway Egyptian Cotton Deco Weave Shirt. Foto: Charles Tyrwhitt

Hva har malaysiske redere, selgere, city boys, startup-guruer og regnskapsførere i avgangshallen på Heathrow til felles? Alle har vært innom Charles Tyrwhitt og kjøpt skjorter.

Merket, kalt «CT shirts» på folkemunne, er ikke best i verden på kvalitet eller stoff. Men i aksen kost-nytte-funksjon skårer CTs strykefrie skjorter høyt på alt.

Alle vil lage den «den perfekte skjorte». Charles Tyrwhitt har etter vår mening kommet nærmest. 

  • Pris: 715-900 kr
TIL LYDEN: Apple Airpods Pro. Foto: Apple

Ørepropper

AirPods Pro har klart kunsten å overbevise selv Apple-hatere, regelrett fordi det er et par veldig bra ørepropper. God lyd, god støydemping og de sitter langt bedre enn forgjengeren.

Bare se på salgstallene. 114 millioner enheter solgt i fjor.

  • Pris: 2.400 kroner.

Lommebok

TIL PENGENE: Celine lommebok med kortholder. Foto: Celine

Å rydde i en gammel lommebok er litt som å rydde i garasjen. Det er din helt personlige Google Timeline med uforglemmelige og forglemmelige opplevelser. Nå er det på tide å kjøpe ny, og velger du riktig, er det en mulighet til en frisk start på høsten og orden i hverdagen.

Valget av lommebok avhenger av behovet – enten du er typen som samler kaffekort på alle byens kaffebarer eller gullkort, til dem som bare har det aller viktigste.

Fra Hermès og Herschel til Acnes quirky ultramoderne kortmapper. Valgmulighetene er utallige. Men to? 

  • 1. Minimalisten: Montblanc Sartorial Pocket 5 card holder, laget i vokset saffianoskinn som holder seg uforskammet pen lenge. 1.700 kroner.
  • 2. Ja-takk-begge-deler: Celine lommebok med glidelås og uttagbar kortmappe inni. 5.000 kroner.
Lockwood teleskopparaply med håndtak av kastanjetre. Foto: Lockwood Umbrellas

Paraply

Lockwood Umbrellas er en liten, men svært grundig paraplymaker bestående av to unge menn som forlot Londons eldste paraplybutikk for å starte for seg selv. Resultatet er håndsnekrede luksusparaplyer.

Fun fact: Japan er verdens største paraplymarked, ikke Storbritannia. 

Tips: Ikke vri paraplyen din side til side. Den er ikke bygget for det.

Til hverdag og reise - Lockwoods teleskopisk paraply med håndtak av kastanjetre.

  • Pris: 1.800 kroner
TIL FØTTENE: Sunspel ribbet sokk i bomull. Foto: Sunspel

Sokker

Få ting føles bedre enn å dra på seg et par duggfriske sokker, spesielt om kvaliteten i utgangspunktet er god. Sunspel ligger i toppsjiktet når det gjelder piqueter og t-skjorter. Sokkegamet er ikke noe dårligere.

Sunspel ribbede sokker i sjøgrønn.

  • Pris: 270 kroner

Jeans

Norsk finansbransje elsker Jacob Cohën og Tramarossa. Men med tanke på komfort og utseende bør flere grave i haugen av Replay-jeans etter gull. Behagelige bukser med masse fleks, pene nok til at de går i mindre formelle sammenhenger (primært de mørke) og nok stiler å velge mellom. Enkelt og greit en veldig bra bukse når de gamle skal byttes ut.

BUSKE I ULL: Fra Brunello Cucinello. Foto: Brunello Cucinello
  • Pris: 1.500 kroner.

Penbukser

Det sies at covid er slutten på kontorantrekket slik vi kjenner det, og fra nå av er det nye arbeidsantrekket crocs og joggebukse. Det er selvsagt bare sprøyt.

Men om du ønsker bukser som har den deilige følelsen av myk joggebukse og umiddelbart overbeviser HR-avdelingen om at, joda, du har hatt en bra ferie – velg et par bukser i ull fra Brunello Cucinelli.

  • Pris: 8.500 kroner

Blazer

TWEEDJAKKE: Fra Husbands Paris med hundetannsmønster. Foto: Husbands

Det kan bli den enkle blå. Den kan også være en enkeltspent hundetannstweedjakke i kashmir.

Som denne fra Husbands Paris.

  • Pris: 15.000 kroner