<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Jon E Glømmen

Mine siste artikler
Dette styrer beslutningene våre
Psykologen Daniel Kahneman døde 27. mars, 90 år gammel. Han snudde opp ned på våre kunnskaper om hvordan vi treffer beslutninger, og påviste at Homo Economicus er en meget sjelden art.
Best før siste forbruksdag
Det er høysesong for mageinfeksjoner. Riktig ubehagelige og ekle, og av og til farlige. Med kunnskap og enkle forholdsregler kan smitterisikoen reduseres vesentlig.
Derfor er kattene fullkomne
Fra et vitenskapelig synspunkt, i det minste.
ESG-rangeringer: “Kompass uten retning”
Nicolai Tangen & Co ba 16. januar om forbedringer i ratingbyråenes systemer og praksis for at de skal være brukbare for investorer. Det kravet er de ikke alene om.
Boeing-saken: Var det mennesket eller metallet som sviktet?
Hvordan kunne et nesten nytt passasjerfly plutselig få et stort hull i flykroppen under en vanlig flight med 171 passasjerer ombord?
Pisa-svikten: Digitaliseringen i skolen har skylden
Eller i alle fall mye av skylden. Hvis man skal tro på forskningen, da.
Julen den beste tiden for å styrke fødselsraten
Skal velstanden sikres samtidig som befolkningen blir eldre og regjeringen vil ha færre innvandrere, må det produseres flere barn i Norge. Denne artikkelen presenterer tallene, gir råd om den beste produksjonstiden og bidrar med noen tips fra han som fikk 888 barn.
La de gamle romere inspirere festmiddagen
Satser du på en overdådig jule- eller nyttårsfest for å gjøre inntrykk på dine venner og uvenner? Da kan du ha mye å lære av romerne.
Forskere: Du opplever det usannsynlige minst én gang i måneden
Kursfallet i miljøselskapet Vow, Hamas’ angrep på Israel og Covid-19-pandemien er blant de hendelser som i det siste har blitt karakterisert som sorte svaner; det vil si hendelser forårsaket av forhold absolutt ingen kunne forutse (før etterpå). Men både du og jeg opplever det usannsynlige minst én gang i måneden.
Etterligne vulkanutbrudd for å nå klimamålene?
Verdens nasjoner er enige om at man skal tilstrebe en global temperaturøkning på maks 1,5 grader i år 2100 sammenlignet med førindustriell tid. Men de fleste mener at det er lite realistisk. I alle fall med tradisjonelle virkemidler.