<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå skal kunstig intelligens sjekke bagasjen din

Gjenstander som sikkerhetspersonalet ved flyplassen blingser på skal lukes ut ved hjelp av kunstig intelligens.

Publisert 14. mars 2023 kl. 13.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
KUNSTIG INTELLIGENS: Store datamengder skal utsettes for mønsteranalyse via kunstig intelligens.  Skjermbilde: Pangiam.com

Schiphol utenfor Amsterdam setter nå i gang en utprøving av kunstig intelligens for å sjekke hva de reisende har i sin bagasje, skriver reisenettstedet The Points Guy.

Flyplassen skal i samarbeid med teknologifirmaet Pangiam utvikle metoder som lar bagasje gjennomlyses raskere og sikrere.

Samarbeidsprosjektet går under navnet Darthmouth

Også Google Cloud er med i prosjektet for å implementere kunstig intelligens og analyse av store datamengder inn i sikkerhetsoperasjonene på flyplassen.

Det er kombinasjonen av mønsteranalyse og kunstig intelligens som skal benyttes for å finne forbudte gjenstander i de reisendes bagasje.

Teknologien vil tillate kraftig utvinning og analyse av data for å identifisere trusler som ikke tidligere ville ha blitt oppdaget av individuelle sikkerhetsansatte via monitorene i sikkerhetskontrollen.

Flyplassen har ikke som mål å erstatte alle menneskelige sikkerhetsvakter, men understøtte med teknologi og økte hastigheten i sikkerhetskontrollen.

Schiphol var den første flyplassen i Europa som erstattet sine aldrende røntgenapparater med CT-skannere. De nye skannerne lar sikkerhetspersonalet zoome inn på gjenstander i de reisendes bagasje og rotere bildene for nærmere inspeksjon.

Den nye KI-teknologien kan knyttes sømløst inn i all eksisterende maskinvare og utstyr, inkludert CT-skannere ved flyplassen, skriver reisenettstedet.